Gündem

FETÖ ile bağlantılı 8 bin 750 personel TSK’dan ihraç edildi

Abone Ol

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Terör örgütü PKK/PYD/YPG’nin olduğu her bölgenin Türkiye için hedef olduğunu belirten Bakan Canikli, “Uluslararası hukuktan doğan müdahale hakkımızı kullanacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.” dedi.

“İlk S-400 teslimatı 2019’da gerçekleşecek”

Rusya ile S-400 hava savunma sistemleri tedariki için sözleşme imzalandığını kaydeden Bakan Canikli, “Biri opsiyon olmak üzere iki S-400 sistemi sözleşme kapsamında tedarik edilecek.” dedi

Canikli, “İlk S-400 sisteminin teslimatının 2019’da gerçekleştirilmesi planlanıyor.” dedi.

“8 bin 570 personel TSK’dan ihraç edildi”

Milli Savunma Bakanı Canikli, 15 Temmuz’da hain işgal girişimini düzenleyen FETÖ ile bağlantısı tespit edilen 150’si general, 4 bin 630’u subay olmak üzere 8 bin 570 personel TSK’dan ihraç edildiğini söyledi.ü

“NATO tatbikatındaki skandal cevapsız bırakılmayacak”

Norveç’teki NATO tatbikatından M. Kemal ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hedef gösterildiği skandala ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Canikli, bunun kesinlikle cevapsız bırakılmayacağını söyledi.

Erzak tedarikinde konsept değişikliği

Milli Savunma Bakanı Canikli, TSK’ya erzak tedarikinde konsept değişikliğine gidildiğini, 2018’den itibaren bu ihtiyaçların öncelikle kamu kurumlarından temin edileceğini açıkladı.