Gündem

FETÖ ihraçlarının yüzde 95’i doğru

Abone Ol

Hasan Taşkın/Diriliş Postası

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, iftar yemeğinde medya kuruluşlarının Ankara temsilcileri ile bir araya gelerek gündeme dair önemli açıklamalar yaptı. OHAL Komisyonu’nun Temmuz başından itibaren çalışmalarına başlayacağı bilgisini veren Kurtulmuş, “15 Temmuz’un hemen akabinde başlayan mücadeleyle ilgili bir birikim de oluştu. Mahkemelerin kararları, sorgulamalar, bakanlıkların uygulamaları, Milli İstihbarat Teşkilatı’nın, Emniyet İstihbaratı’nın kriterleri çok

sayıda uygulama oldu. Bunlardan herhalde bu komisyon kendisine bir şablon oluşturacak. O şablona göre, en objektif ölçüler içerisinde kim nasıl FETÖ’cü kabul edilebilir, onu ortaya koyacak” dedi.

MAĞDURLARIN SAYISI AZ

“Ortada bazen bize de gelen tek tek ‘yani bu olmaz artık’ dediğimiz örnekler var” diyen Kurtulmuş şunları söyledi: “Hiç olmayan adamı FETÖ’cü diye alıp onların adamını da bir türlü görmemek ya da onu bir şekilde kenara koymak… Bu tür şeyler var ama geçen son rakam yani devletten bir şekilde devlet memuru olarak ihraç edilen, hakkında soruşturma başlatılan vesaire toplam devlet memurlarının yüzde 2.4’ü. Rakam olarak sanıldığı kadar çok büyük kabarık bir liste ile karşı karşıya değiliz. Toplam devlet memurları içerisinde hakkında işlem yapılan memur sayısı 115 bin civarındadır.

Ama bunun içinde bir kısmı memuriyetten atılmış bir kısmı açığa alınmış, bir kısmı hakkında soruşturma başlatılmış.

Bunların çok kuvvetle muhtemel ki kahir ekseriyeti hakikaten bu örgütün mensubu. Yüzde 90-95’i zaten örgüt mensubu. Geri kalan mağduriyet dediğimiz kısım bu 2.4’ün çok az bir kısmı ile ilgilidir.”