Gündem

FETÖ-HDP ile iş tut sonra “Terör niye bitmedi?” diye sor

Abone Ol

Pensilvanya’nın talimatıyla Türkiye’yi kaos sürüklemek için başlattığı sözde adalet yürüyüşünün 16. gününde Sakarya’nın Hendek ilçesinde bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, terörle mücadeleye yönelik güzel mesajlar verdi, ancak demeçler ile eylemler arasındaki fark hemen gözler önünde canlandı. Türkiye’nin uzun yıllardır terörle mücadele ettiğini ve derin acılar yaşandığını belirten Kılıçdaroğlu, “Terör hâlâ can yakıyor. Özellikle terörle mücadele konusunda emin olun son derece samimiyiz. Her sefer, her ortamda dile getiririm, derim ki ‘Siz, terörle mücadele konusunda bizden ne istiyorsunuz? Biz size her türlü desteği vermeye hazırız.’ Biz terörü istemiyoruz kendi topraklarımızda. Kendi topraklarımızda huzuru ve adaleti istiyoruz” dedi.

BU NE PERHİZ, NE LAHANA TURŞUSU

Terörle mücadele konusunda “Destek veririz” diyen Kılıçdaroğlu’nun, 15 Temmuz işgal girişimini bile darbe olarak görmemesi, FETÖ ile işbirliğine devam etmesi, FETÖ’cüler için özgürlük istemesi, PKK’nın siyasi ayağı HDP’ye sahip çıkması, hatta birlikte yürümesi, Suriye’ye terörün kökünün kurutulması için yapılan operasyonlara “Orada ne işimiz var?” sorularıyla karşı çıkması hafızalardaki yerini koruyor. Suriye PKK’sını bile terör örgütü olarak görmediğini ilan eden, DHKP/C sloganlarıyla asfalt aşındıran Kılıçdaroğlu’nun samimiyetsizliği vatandaşın da tepkisini çekti. Vatandaşlar, Kılıçdaroğlu için “Bu ne perhiz, ne lahana turşusu” yorumunda bulundu.

KALP SPAZMI GEÇİRDİ

Diğer yandan Pensilvanya yürüyüşü sırasında CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız kalp spazmı geçirdi. Sağlık ekipleri anında Yıldız’a ilk müdahaleyi yaparken, CHP’li vekilin İstanbul’a sevk edildiği bilgisi paylaşıldı. Yıldız’ın fenalaştığı anlarda partililer büyük panik yaşadı. Partililerden Hasan Tatlı’da yürüyüş sırasında kalp krizi geçirmiş ve hayatını kaybetmişti.