Gündem

Erdoğan: Aybüke kızımızın katilleriyle mücadelemizi hem ülkemizde hem de bölgemizde sonuna kadar sürdüreceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 7 yıl önce terör örgütleri tarafından şehit edilen Öğretmen Aybüke Yalçın'ı ölüm yıl dönümünde andı.

Abone Ol

Hazal Mihrace Göksun - Muhabir 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından 7 yıl önce terör örgütleri tarafından şehit edilen Öğretmen Aybüke Yalçın'ı ölüm yıl dönümünde andı. Erdoğan, "Aybüke kızımızın katilleriyle mücadelemizi hem ülkemizde hem de bölgemizde sonuna kadar sürdüreceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı paylaşımında Aybüke öğretmenin fotoğrafına da yer verdi. Açıklamasında ise "Mesleğini icra etmekten; vatanına, milletine faydalı olmaktan, öğrencilerine iyi bir eğitim vermekten başka gayesi olmayan, ancak bölücü teröristlerin hain saldırısı sonucu şehit edilen Aybüke Yalçın’ı, şehadetinin 7’nci yılında rahmetle yâd ediyorum." sözlerini kullandı. 

AYBÜKE YALÇIN KİMDİR?

3 Eylül 1994 tarihinde Çorum'un Osmancık ilçesinde doğan Aybüke Yalçın, ismini Hocalı Katliamı'nda hayatını kaybeden küçük bir kız çocuğundan ve babaannesinin adından almıştır. Körfez Anadolu Lisesi mezunu olan Aybüke Yalçın, Edremit Kültür ve Sanat Derneği'nde müzik eğitimi almış ve ardından Necmettin Erbakan Üniversitesi Müzik Öğretmenliği Bölümü'nden başarıyla mezun olmuştur. İlk atandığı görev yeri Batman'ın Kozluk ilçesindeki bir lise olmuş ve aynı zamanda izci lideri olarak da aktif görev almıştır.

ÖLÜMÜ

9 Haziran 2017 tarihinde karneleri dağıttıktan sonra arabaya binen Aybüke Yalçın ve arkadaşları, bir seyahate çıkmışlardı. Kozluk ilçesinde belediye başkanı Veysi Işık’a ait aracın geçtiği sırada, bir PKK'lı saldırgan tarafından uzun namlulu silahla saldırıya uğradılar. Saldırgan, aracı açtığı ateşle vurmayı amaçlamış ve maalesef Aybüke Yalçın bu saldırı sırasında ağır yaralandı. Yalçın, olay yerine yakın bir konumda bulunuyordu ve saldırganın ateşinden bazı kurşunlar ona da isabet etti. Acilen hastaneye kaldırılan Yalçın, ne yazık ki hayatını kaybetti. Cenazesi doğum yeri olan Osmancık'ta defnedildi. Aybüke Yalçın'ın trajik ölümü, ülke genelinde büyük üzüntü yaratmış ve adalet arayışını başlatmıştı.