Sağlık

El titremesi Parkinson'un habercisi olabilir

El titremesinin birçok farklı nedene bağlı olarak ortaya çıkabileceği belirtiliyor. Nöroloji uzmanları, el titremesinin sebebini anlamak için hangi durumlarda ortaya çıktığının araştırılmasının önemli olduğunu vurguluyor.

Abone Ol

Nihat Nasır - Diriliş Postası 

İstirahat halinde görülen el titremesinin genellikle Parkinson hastalığına işaret ettiği biliniyor. Hareket halindeyken ortaya çıkan titremeler ise ailevi ya da ilaçlara bağlı olarak görülen iyi huylu titremelerdir.

El titremesinin toksik ve metabolik nedenlerle ortaya çıkabileceği ifade ediliyor. Psikiyatrik ilaçların yan etkileri, tiroid sorunları, nörolojik hastalıklar ve Parkinson gibi durumların el titremesine yol açabileceği belirtiliyor.

Vitamin eksikliğinin el titremesine neden olmadığı ancak bazı durumlarda alkol tüketimi yoğun olan kişilerde B grubu vitamin eksikliği kaynaklı titremeler görülebileceği açıklanıyor.

El titremesinin tedavisi için ilaçlar kullanılabileceği ve bazı durumlarda girişimsel yöntemlere başvurulabileceği belirtiliyor. Parkinson hastalığındaki titremelerin ilaçlarla tedavi edilebileceği ve beyin ameliyatlarının uygulanabileceği ifade ediliyor.

El titremesi konusunda bilgi veren uzmanlar, titreme belirtilerinin ciddi hastalıkların habercisi olabileceğini, bu nedenle tanı için mutlaka uzmana başvurulması gerektiğini vurguluyorlar.