Gündem

Düşmanlığın ilanı!

Abone Ol

Türkiye’ye destek vermek yerine, FETÖ, PKK, DAEŞ terör örgütlerini örtülü şekilde yöneterek Türkiye’ye karşı saldırı talimat veren NATO, devreye bu kez kendisi girdi. NATO’nun Norveç’teki tatbikatında eşi benzeri görülmemiş bir skandala imza atıldı.

Norveç’teki skandalı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda açıkladı. NATO’nun Norveç’teki Trident Javelin isimli olası savaş tatbikatında kendisinin ve Mustafa Kemal’in düşman olarak gösterildiğinin bilgisini paylaşan Erdoğan, yaşananları şöyle anlattı:

“Norveç’te düşman tablosu diye bir tablo koymuşlar. Bu tabloda Atatürk’ün resmi ve bir tarafta da şahsımın ismi var. Hedefte bunlar. Bu haber gelince Genelkurmay Başkanımız ve AB’den sorumlu Bakanımız, onlar da  Kanada yolundaydı, bizi aradılar. ‘Böyle böyle bir durum var. Bu tatbikat da NATO tatbikatı. 40 tane askerimiz var, biz şimdi bu askerimizi çekme kararı verdik, çekiyoruz.’ dediler. Dedik ki: ‘Tabii, hiç durmayın hemen. Velev ki o hedefler kaldırılsa dahi 40 askerimizi süratle oradan çekin.’ Böyle bir ittifak, böyle bir müttefiklik olamaz. Oyun başka, zaman zaman değişik yerlerde de bunlar yapıldı yapılıyor.”

“Özür diliyoruz”

Erdoğan’ın skandal tatbikata tepki göstermesinin ardından sözde müttefik NATO tutuştu. Alelacele Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı düşman gösteren teknisyen ve subay görevinden uzaklaştırıldı. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ise skandalın NATO’nun görüşünü yansıtmadığını belirterek, “Meydana gelen hatadan dolayı özür diliyorum. Olaylar, tek bir kişinin eylemlerinden kaynaklanıyor ve NATO’nun görüşlerini yansıtmıyor” dedi. NATO skandalı 2 personelin üstüne yıksa da, Türkiye’nin Suriye ve Irak’ta batının planlarını arka arkaya bozmasının ardından yaşanan bu rezalet kafalarda derin soru işaretleri bıraktı.

Kuruluşunun amacı gereği üye Türkiye’nin güvenliğine destek çıkması gereken ancak onun yerine Türkiye düşmanı terör örgütlerine sahip çıkan NATO’nun Norveç’teki tatbikatında rezaletin dibine vurdu. Norveç’teki skandalı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda açıkladı. NATO’nun Norveç’teki Trident Javelin isimli olası savaş tatbikatında kendisinin ve Mustafa Kemal’in düşman olarak gösterildiğinin bilgisini paylaşan Erdoğan, yaşananları şöyle anlattı:

40 askerimizi çektik

“Norveç’te düşman tablosu diye bir tablo koymuşlar. Bu tabloda Atatürk’ün resmi ve bir tarafta da şahsımın ismi var. Hedefte bunlar. Bu haber gelince Genelkurmay Başkanımız ve AB’den sorumlu Bakanımız, onlar da Kanada yolundaydı, bizi aradılar. ‘Böyle böyle bir durum var. Bu tatbikat da NATO tatbikatı. 40 tane askerimiz var, biz şimdi bu askerimizi çekme kararı verdik, çekiyoruz.’ dediler. Dedik ki ‘Tabii, hiç durmayın hemen. Velev ki o hedefler kaldırılsa dahi 40 askerimizi süratle oradan çekin.’ Böyle bir ittifak, böyle bir müttefiklik olamaz. Oyun başka, zaman zaman değişik yerlerde de bunlar yapıldı yapılıyor.”

Erdoğan çok kararlı

Türkiye-NATO gerginliği, Yunan haber ajanslarında “Son dakika” haberleri şeklinde kamuoyuna duyuruldu. “NATO’nun Norveç’teki bir tatbikatta Mustafa Kemal ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ‘düşman’ olarak göstermesine Erdoğan çok sert karşılık verdi. Söz konusu tatbikatta bulunan 40 askerin derhal geri çekilmesi konusunda Erdoğan tereddüt etmedi” yorumu yapıldı.