Teknoloji

Dünya ile Ay arasında internet devrimi!

Çin, Dünya ile Ay arasında dev bir "bilgi otoyolu" kurmayı hedefliyor!  Bu iddialı proje ile Ay'a yapılacak yolculuklar ve Ay'daki insan faaliyetleri için hayati önem taşıyan gerçek zamanlı iletişim, navigasyon ve veri aktarımı sağlanacak.

Abone Ol

Celal Topçu - Diriliş Postası 

Projenin ilk aşamasında Dünya ile Ay arasında iki uydu ve bir yer istasyonu kurulacak. Bu sayede 10 kullanıcıya kadar eş zamanlı iletişim sağlanması hedefleniyor.

İkinci aşamada uydu sayısı 10'a çıkarılacak ve Ay'a ikinci bir istasyon kurulacak. Bu aşama ile veri aktarım hızının saniyede 5 gigabayta çıkması ve navigasyon doğruluğunun 100 metreye yükselmesi bekleniyor.

Projenin son aşamasında ise uydu filosu 30'a çıkarılacak ve son Ay baz istasyonu devreye alınacak. Böylece ağın saniyede 10 gigabayt veri hızına ve 10 metre navigasyon doğruluğuna ulaşması hedefleniyor.

Çin'in bilgi otoyolu projesi, Ay'ın keşfi ve kullanımı konusunda yeni bir dönemi başlatabilir.  Bu proje sayesinde Ay'da kalıcı insan varlığı oluşturulması ve Ay kaynaklarının kullanımı gibi hedeflere bir adım daha yaklaşılabilecek.