Dünya

Donald Trump'ın Cumhuriyetçi ortakları saldırıdan Joe Biden'ı sorumlu tutuyor!

Eski başkan Donald Trump'a düzenlenen suikast girişiminde, Bethel Park'tan 20 yaşındaki Thomas Matthew adlı saldırgan olarak açıklandı ve Gizli Servis tarafından vurularak etkisiz hale getirildi. Cumhuriyetçi ortaklar, Biden kampanyasının Donald Trump'ı her ne pahasına olursa olsun durdurulması gereken "otoriter bir faşist" olarak gösterdiğini belirtti.

Abone Ol

Pensilvanya'nın Bethel Park kasabasında yaşayan 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks, saldırının faili olarak açıklandı. FBI tarafından etkisiz hale getirilen saldırganın, suikast girişimini hangi amaçla yaptığı ise bilinmiyor.

Eski ABD başkanı olan Donal Trump'ın olası başkan yardımcısı JD Vance, iş insanı ve politikacı Trump'a  yönelik saldırıdan Başkan Joe Biden'ın "söylemlerini" sorumlu olduğunu söyledi.

Vance, Joe Biden'ın Donald Trump'ı ne pahasına olursa olsun durdurulması gereken "otoriter bir faşist" olarak yansıttığını ve bunun da saldırıya yol açtığını belirtti.

ABD'li yetkililer, Donald Trump'ın yarasının ciddi olmadığını söyledi.

The New York Times’ın haberine göre; seçmen kayıtlarına göre Crooks'un Cumhuriyetçi olarak kayıtlı olduğunu kanıtlasa da federal kampanya finansmanı kayıtları, Ocak 2021'de Demokrat bağış platformu ActBlue aracılığıyla liberal bir seçmen katılım grubu olan Progressive Turnout Project'e 15 dolar bağış yaptığını gösteriyor.

Gizli Servis'e göre Crooks, Trump'ın konuşma yaptığı açık hava miting alanının dışında "yüksek bir konumdan" ateş ettikten sonra öldürüldü. İki Emniyet yetkilisine göre kolluk kuvvetleri, saldırgan olduğuna inandıkları beyaz bir adamın cesedinin yanında AR-15 tipi yarı otomatik bir tüfek ele geçirdi.

Batı Pennsylvania'daki The Tribune-Review'e göre Crooks, yaklaşık 1.400 öğrencisi olan Bethel Park Lisesi'nden 2022 yılında mezun oldu ve o yıl Ulusal Matematik ve Bilim Girişimi'nden 500 dolarlık bir "yıldız ödülü" aldı.

SALDIRGAN HER ŞEYİ TEK Mİ PLANLADI?

Saldırgan Thomas'ın, suikast girişimini henüz niçin yaptığı ve bağlantıları ise henüz bilinmiyor. Pensilvanya Eyalet Polisi’nden Yarbay George Bevins, NBC’ye yaptığı açıklamada, “Şu an için belirlediğimiz bir saldırgan var, ancak soruşturmamız devam ediyor. Birden fazla ipucu takip ediyoruz ve kesin bir sonuca varmamız biraz zaman alacak” dedi.