Gündem

Diktatörlüğünü ilan etti!

Abone Ol

16 Nisan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi referandumda , FETÖ kasetiyle oturduğu koltuğunda 8. kez üst üste mağlubiyet yaşayan Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı muhalefet kazan kaldırdı. Kılıçdaroğlu’nun, başarısızlığı örtmek için YSK, Danıştay’a gitmesi son olarak AİHM’den medet umması muhalefeti susturmazken, CHP liderinin suyu iyice ısındı. Önceki gün bir televizyon programına konuk olan CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, muhalefetin talebini ayan beyan ortaya koydu. Kılıçdaroğlu’nun bir tercih yapmak zorunda olduğunu ifade eden Baykal, “Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı adayı olmayacaksa çekilsin. Cumhurbaşkanı adayını genel başkan olarak CHP kurultayı seçsin” teklifini ortaya koydu.

GEMİLERİ YAKTIK

Referandum sonrası CHP’nin Kılıçdaroğlu’na karşı isyanını dile getiren ilk isim olan CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar da, artık bardağın taştığını ifade etti. Akşam’a açıklamalarda bulunan Sağlar, gemileri yaktıklarını vurgularken, partinin bir an önce kurultaya gitmesi gerektiğinin altını çizerek, “ Bugüne kadar fedakarlık yaparak buralara geldik. Artık fedakarlık yapmayacağız, olağanüstü bir kurultay gerekiyor. Olağanüstü kongre CHP’ye zaman kaybettirir. Onun için bir an önce olağanüstü kurultay yapılmalı. PM’de bunları konuştuk. Önce PM ve milletvekilleri toplandı. Daha sonra il başkanları. Sonra da belediye başkanları toplanacak ve artık bir karar alınacak. CHP artık karar almak ve uygulamak zorundadır. Bütün gemiler yakıldı” diye konuştu.

ADAYLIK SİNYALİ

Aday olmayı düşünmediğin ancak görevden kaçmayacağını da belirterek genel başkanlık adaylığı sinyali veren Fikri Sağlar, “Benim aday olmak gibi bir talebim yok. Bu sonra verilecek bir karardır. 35 yıllık siyasi birikimimle bu uyarıları yapıyorum, önerilerde bulunuyorum. Bunun için her türlü göreve de hazırım. CHP bütün kimliklerden oy almalıdır. Kıyılara sıkışmış bir parti olmaktan çıkmalıdır” dedi.CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Deniz Baykal ve Fikri Sağlar’ın kurultay çağrılarına partisinin Meclis’teki Grup Toplantısı’nda cevap verdi. Eleştirileri almak ve tabanın isteklerini göz önünde bulundurmak yerine, koltuğun derdinde düşen Kılıçdaroğlu, şu sözlerle muhalifleri tehdit etti: “Parti içi kavgaya asla izin vermeyeceğiz. Kavga edenleri gerekirse kapının önüne koyacağız.” Diğer yandan CHP’de kurultayın 2017 Kasım ayında yapılacağı yönünde bilgiler paylaşırken, muhalefetin nasıl bir yol izleyeceği merak konusu. CHP’de Genel Başkan adayları olarak Fikri Sağlar, Muharrem İnce, Metin Feyzioğlu gibi isimler ön plana çıkıyor. Selin Sayek Böke’nin de başkanlığı hazırlandığı kulislerde dillendiriliyor.