Celal Topçu – Diriliş Postası
Son yıllarda yapay zeka, tüketici teknolojisi alanında en çok konuşulan konulardan biri haline geldi. Büyük teknoloji şirketlerinin hepsi bu alana yatırım yapıyor ve Meta da bu trendin dışında kalmamayı tercih ederek WhatsApp için devrimsel yeniliklerle karşımıza çıktı.
Whatsapp, yapay zekayla ücretli uygulamalara taş çıkaracak!
Google Gemini benzeri bir sohbet robotu olan Meta AI’ı geliştiren şirket, anlık arama sonuçları, bağlamsal yanıtlar ve görüntü oluşturma gibi tipik ve bilinen yapay zeka özelliklerine sahip. Tüm bu özelliklerin dünyanın en yaygın kullanılan mesajlaşma uygulaması WhatsApp için sunulması büyük bir heyecan yarattı.
Meta AI, kullanıcıların sosyal medya platformlarından çıkmadan AI destekli görseller üretebilmelerini ve çeşitli yanıtlar alabilmelerini sağlıyor. WhatsApp kullanıcıları, yazacakları mesajın başına "@MetaAI" ekleyerek yapay zekadan yanıt alabilecek. Hatta daha uzun konuşmalar için tıpkı ChatGPT ve Gemini’da olduğu gibi doğrudan sohbet de başlatabilecekler.
Görsel oluşturma özelliği ile sınırları zorlayın
Gelelim çok daha heyecan verici özelliklere: WhatsApp’tan sizi herhangi başka bir kılığa, saç rengine, meslek grubuna benzetmesini tek bir komutla isteyebiliyorsunuz. Kullanıcılar artık "Imagine me..." (hayal et) kelimesiyle başlayan bir istek yazarak istedikleri görseli oluşturabiliyorlar.
İphone kullanıcıları için internet bağlantısı olmadan dosya paylaşımı
WhatsApp, iPhone kullanıcıları için internet bağlantısı olmadan dosya paylaşımı yapmayı sağlayan yeni bir özellik üzerinde çalışıyor. Bu, kullanıcı deneyimini daha da ileriye taşıyacak önemli bir adım olarak görülüyor.
Görseller üzerinde tam kontrol
Oluşturulan görsele yanıt vererek görselden çeşitli öğeleri eklemeniz, çıkarmanız hatta arka planını dahi tek bir komutla değiştirmeniz mümkün olabiliyor. Bu, kullanıcıların yaratıcılıklarını sınırsız bir şekilde ifade edebilmelerine olanak tanıyor.
Meta AI, 22 ülkede kullanımda
Meta AI ve sunulan bu yeni nesil WhatsApp özellikleri şu an Arjantin, Şili, Kolombiya, Ekvador, Meksika, Peru ve Kamerun da dahil olmak üzere toplam 22 ülkede kullanılabiliyor. Ancak bu ülkeler arasında maalesef Türkiye bulunmuyor. Yeni dönemde ülkemizin de bu furyaya katılmasını bekliyoruz.