Eğitim

Deprem bölgesinde öğrenciler için ders zili çaldı

Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de 2024-2025 eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla törenler düzenlendi, öğrenciler dersbaşı yaptı.

Abone Ol

Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de 2024-2025 eğitim öğretim yılı törenlerle başladı. Deprem bölgesindeki öğrenciler sınıflarına ve öğretmenlerine kavuştu.

ADANA

Adana'da 23 bin 800 öğretmen ve 492 bin 857 öğrenci, 1151 okulda dersbaşı yaptı. Seyhan ilçesindeki Cebesoy İlkokulu'nda öğrenciler, velileriyle birlikte arkadaşları ve öğretmenleriyle buluştu. Bazı veliler, çocuklarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi. İstiklal Marşı'nın ardından öğrenciler, öğretmen ve velilerinin eşliğinde sınıflara girdi.

MERSİN

Mersin'de ise 1383 okulda 428 bin 692 öğrenci ve 30 bin 421 öğretmen dersbaşı yaptı. Yenişehir İlkokulu'nda öğrenciler, arkadaşları ve öğretmenleriyle kucaklaştı. Aileler, çocuklarının okul heyecanına ortak oldu.

HATAY

Hatay'da 21 bin 97 öğretmen ve 400 bine yakın öğrenci, 1605 okulda dersbaşı yaparak yeni yıla adım attı. İl Milli Eğitim Müdürü Harun Tüysüz ve ilçe müdürleri, anıta çelenk sundu. Antakya’daki Hatay Borsa İstanbul İlkokulu’ndaki törende Vali Mustafa Masatlı, eğitimdeki gelişmelere vurgu yaptı. Masatlı, "2024-2025 eğitim öğretim yılında Hatay'ın yaralarını hızla sarmak için birlikte başarılara imza atacağız." dedi. Sonrasında ilk ders zili çaldı, öğrencilere termos hediye edildi.

 "Yüzen Okul"da ilk ders zili çaldı

Hatay'da 6 Şubat 2023'teki depremlerin ardından İskenderun'da limana demirleyen ve eğitim öğretim için düzenlenen Karadeniz Lifeship Rauf Bey Gemisi'nde lise öğrencileri dersbaşı yaptı. Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından limana gelen gemi, bir süre Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınava ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) hazırlanan öğrencileri ağırladı. Daha sonra gemi, liselilere okul olarak hizmet vermek için düzenlendi. "Yüzen Okul", 2024-2025 eğitim öğretim yılında lise öğrencilerini ağırlamaya başladı. Rauf Bey Gemisi'nde, depremlerde hasar alan merkez Antakya ilçesindeki Osman Ötken Anadolu Lisesi'nden 523 öğrenci için ilk ders zili çaldı.

Öğrencilerin yatılı kaldığı gemide, dersler başladı.

OSMANİYE

Osmaniye'de de yaklaşık 150 bin öğrenci ve 10 bin öğretmen dersbaşı yaptı. Vali Erdinç Yılmaz, Atatürk Ortaokulu'ndaki törende eğitimin önemine dikkat çekti. Yılmaz, vicdanla gelecek nesillere bayrağı devretmenin önemini vurguladı. Konuşmaların ardından ilk ders zili çalındı ve kırmızı beyaz balonlar havaya bırakıldı. Tören, Vali Yılmaz ve protokol üyelerinin sınıfları gezmesiyle sona erdi.