Gündem

Değerlerine sahip çıkan tek başkan

Abone Ol

Erhan Uğurlu/Van

Van’ın kültür ve sanatına sahip çıkarak sürekli adında söz ettiren Tuşba Belediye Başkanı Doç.Dr. Fevzi Özgökçe, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında “Vanlıyam Şanlıyam Darbeye Karşıyam” türküsünü besteleyen ulusal sanatçı Ali Gündüz’ü milli bir değer olarak gördüklerini bu darbe Türküsünün gelecek nesillere ışık tutması için bir çalışma başlatacaklarını söyledi.

AK Parti Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe Van’ın milli ve manevi değerlerini sürekli ön plana çıkarak gelecek nesillere aktarılmasına, Van evleri gibi unutulmaya yüz tutmuş kültürel mirasları yeni yapımlarıyla ayakta tutan Tuşba Belediyesi yaptığı birbirinden anlamlı etkinlikleriye adında söz ettiriyor.

15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasında uyarladığı “Vanlıyam Şanlıyam Darbeye Karşıyam” türküsünü meydanlarda seslendiren Ulusal Sanatçı Ali Gündüz’ü makamında kabul eden Başkan Özgökçe “Van’ımızın ender Sanatçılarından biri olan Ali Gündüz’ün bu eseri bizim milli bir değerimiz haline geldi.15 Temmuz FETÖ’nün hain darbe teşebbüsü sonrasında büyük bir cesaretle bü Türküyü meydanlarda başı dik,alnı açık bir şekilde seslendirmiştir.Bende Tuşba Belediye Başkanı olarak bu eseri gelecek nesillere ışık tutması için elimden geleni yapacam’’diye konuştu.

21 gün boyunca söyledim

15 Temmuz’un cesur sanatçısı Ali Gündüz “Sahip çıkılmayan bir memeleket batmaya hak kazanır sözüyle hareket ederek her zaman bayrağımızın ve devletimizin yanındayız. O gece Sayın Cumhurbaşkanımızın taimatıyla meydanlara indik.Sabahlara kadar sürekli göz yaşlarımı tutamadım.Böylesi alçak ve kalleşçe bir saldııryı kabullenemiyordum. Reis’e olan sevgim ve Vatan aşkıyla Vanlıyam Şanlıyam Darbeye Karşıyam” türküsünü uyarlayarak 21 gün boyunca meydanlarda bu eseri seslendirdim. Darbe girişim tehlikesi bittiikten sonra herkes bizi unutur oldu diyen Gündüz “Çok kıymetli Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe tam bir Vatan aşkıyla bu eserimi alıp gelecek nesillere aktarmak için çalışma başlattı. Ben de bir sanatçı olarak Van adına Başkanımıza sonsuz teşekkür ediyorum” açıklaması yaptı.