Dünya

Danimarka Başbakanı'na yumruk atan Polonyalı sınır dışı edildi

Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen'ı yumruklayan Polonyalı saldırganın davasında mahkeme, 4 ay hapis cezasının yanında sınır dışı kararı da verdi.

Abone Ol

Avrupa Parlamento Seçimleri öncesi Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen'e yumruklu saldırı düzenleyen 39 yaşındaki Polonyalı saldırganın duruşmasında karar verildi.

Frederiksen'ın boynundan yaralanmasına sebep olan saldırgan, haziran ayının sonlarında yapılan duruşmada 'saldırıyı hatırlayamayacak kadar sarhoş' olduğunu ifade ederek hakkındaki suçlamaları reddetti.

DAHA ÖNCE BİRÇOK KEZ TUTUKLANDIĞI ORTAYA ÇIKTI

Başbakan Frederiksen ile karşılaşmadan hemen önce bir marketten alkollü içki çaldığını söyleyen saldırganın, 5 yıl önce Danimarka'ya taşınmasından bu yana hırsızlık suçundan birçok kez tutuklandığı ortaya çıktı.

Görülen davada, şiddete maruz kalan Frederiksen'in tıbbi raporu da sunuldu.

SINIR DIŞI EDİLECEK

Son duruşmanın görülmesinin ardından mahkeme, Polonyalı saldırgana 4 ay hapis cezası vererek ülkeden sınır dışı edilmesine karar verdi.

Frederiksen'in polis sorgusunda, adamın kendisine yaklaştığını ve anlaşılmaz bir şeyler söylediğini, ardından omzuna yumruk attığını ifade ettiği belirtilmişti.