Gündem

DAEŞ’in eylemlerini FETÖ önceden biliyordu

Abone Ol

Hain Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ), diğer terör örgütleriyle irtibatına, örgüt üyelerinin deşifre edilen ByLock yazışmalarında DAEŞ de eklendi. Örgüt üyelerinin, DAEŞ’in 19 Mart 2016’da Taksim’de düzenlediği bombalı saldırı öncesi haberdar edildiği ve dikkatli olmaları konusunda uyarıldığı ortaya çıktı.  

Gaziantep 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan eski öğretmen Fatih Gülsoy’un, örgütün kriptolu haberleşme programı ByLock yazışmaları deşifre edildi.

Beyoğlu’nda terör örgütü DAEŞ’in 19 Mart 2016 tarihinde 5 kişinin öldüğü çok sayıda kişinin yaralandığı terör saldırısından yaklaşık 2 ay önce FETÖ/PDY’nin ByLock üzerinden örgüt mensuplarını uyardığı ortaya çıktı.

“Yakupbey58” kullanıcı adıyla 20 Ocak 2016 tarihinde “Bunu yayalım” başlığıyla gönderilen mesajda, şu ifadeler yer aldı:

“ULU ORTA DOLAŞMAYIN” MESAJI

“Son günlerde gelen duyumlarda, bombalı eylem için Türkiye’ye çok sayıda yeni DAEŞ militanının girdiği, bu şahısların İstanbul’da merkezi yerlerde canlı bomba saldırısı yapacakları, Paris’te olduğu gibi silahlı saldırı yapacakları ve DAEŞ’in Türkiye’ye savaş ilan ettikleri yönünde bilgiler bulunmakta. Genel olarak arkadaşlarımız ulu orta dolaşmasınlar, kalabalık yerlere gitmesinler. Emin yerlerde ihtiyaçlarını karşılasınlar.”

Taksim’de 19 Mart 2016 tarihinde meydana gelen bombalı saldırıda 5 vatandaşımız şehit düşmüş çok sayıda kişi de yaralanmıştı.

Aynı dosyadaki tutuklu sanık Muhammet Emre Erkendirci’nin de deşifre edilen ByLock yazışmalarında, bomba konulu mailin hepsinin okunmaması konusunda uyarılarda bulunuluyor.

“BOMBA İÇERİKLİ İMESAJIN HEPSİNİ OKUMAYIN”

Kullanıcı adının “isiksuvarisiemre” ve şifresinin de “ebjk2756” olan Erkendirci’nin, 31 sayfalık ByLock dökümünde dönemin Siirt Milli Eğitim Müdürlüğü’nde görevli eski öğretmen S.Y ile 26 Ocak 2016 tarihinde yapılan yazışmada, “sohbet” için gündem konusu tartıştıkları ve sanığın bomba içerikli mailin hepsinin okunmaması konusunda uyarıda bulunduğu ortaya çıktı.

MEE: Silivri filan vardı, bugün okuyacaktım.

S.Y: Silivri’yi okuma

M.E.E: Başka var mı okunabilecek yazı gündem dışında

S.Y: Yok, bu bomba meselesinin hepsini okuma, çok mahrem okumayalım

M.E.E: Tamam

S.Y: Sadece böyle bilgiler dolaşıyormuş, dikkatli olalım diye…