Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ‘Suruç’ açıklaması: Bedelini ağır ödeyeceksiniz

Abone Ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Maltepe’de vatandaşa hitap etti.

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin ‘Üniversite ücretsiz olacak.’ açıklamasına tepki gösteren Cumhrubaşkanı Erdoğan, “Senin dünyadan haberin yok. Üniversite zaten ücretsiz, kaldı ki harçları biz kaldırdık.” dedi.

Muharrem İnce’nin Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nden geçiş fiyatları ile ilgili yaptığı açıklamaları eleştiren Erdoğan, “Bizim fiilimizin ulaştığı yere bunların hayalleri bile ulaşamaz. Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü yaptık, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile alakalı olarak da ne diyorlar? ‘Efendim Özal’ın yaptığı köprünün fiyatı şu, Demirel’in yaptığı köprünün fiyatı bu. Bayramda tamamen ücretsiz yaptılar.’ Tamam, Bay Muharrem sen de ücretsiz olandan geç. Ne işin var senin Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde? Oradan gitme. 15 sene sonra o köprü ne olacak? Bu da devlete verilecek.” dedi.

“AZİZ SANCARLAR’IN SAYISI ARTACAK”

Erdoğan, “Üniversiteyi öğrencilerimizin ayağına götürdük. Üniversitelerimizde inşallah kısa bir zaman sonra Türkiye kaliteyi de yakalayacak. Kaliteyi de yakaladığı zaman Aziz Sancarların sayısı da bir, iki olmayacak. İnşallah, bunların sayısı da artacak, bu konuda da kararlıyız.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“TERÖR ÖRGÜTÜ MENSUPLARI MALTEPE’Yİ YÖNETİYOR!”

“Maltepe Belediyesi’nin de bir tane elemanı içerideymiş. Üstelik de Başkan Yardımcısı. Neden biliyor musunuz? MLKP’den dolayı, yani terör. Düşünün terör örgütü mensupları Maltepe’yi yönetiyor hale bak. Benim Maltepeli kardeşlerim hala bu partiye oy mu verecek Allah aşkına.”

“BUNLARA OSMANLI TOKADI YAKIŞMAZ MI?”

“Terör örgütü ile bunlar el ele, kol kola yürümediler mi? Ankara’dan İstanbul’a yürümediler mi? Şimdi pazar günü bunlara bir Osmanlı tokadı yakışmaz mı?” diyen Erdoğan, “Biz bir şey yapıyoruz; ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkacağız, hedefimiz bu.” ifadesini kullandı.

“BUNU BAY KEMAL SAVUNUYOR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yasin Börü ve 50 vatandaşımızın şehit edildiği 6-7 Ekim Olayları’nın bir numaralı faili Selahattin Demirtaş hakkında, ‘Mahkum olmadı’ açıklaması yapan Kemal Kılıçdaroğlu’na sert tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Neymiş mahkum olmamış. Bunu Bay Kemal savunuyor. ‘Mahkumiyeti mi var?’ diyor, ‘YSK buna aday olabilirsin’ dedi… Yani YSK burada vicdani davranmamışsa, böyle bir yanlış yapmışsa aynı yanlışı biz de yapacak mıyız?” ifadelerini kullandı.

“İKİNCİ, ÜÇÜNCÜ VE DÖRDÜNCÜ NÜKLEERİN DE ADIMLARINI ATACAĞIZ”

Türkiye’nin enerjide dünya devleri arasında yerini aldığını söyleyen Erdoğan, “Şimdi nükleer enerjiye, elhamdülillah geçiyor muyuz? Bunun adımlarını da attık mı? Hızla birincinin adımını attık, ikinci, üçüncü ve dördüncü nükleerin de inşallah adımlarını atacağız.” dedi.

“200 SURİYELİ GERİ DÖNDÜ”

Erdoğan, Suriye’de terör örgütleri DAEŞ ve PYD/YPG’nin zulmünden kaçarak Türkiye’ye sığınan 200 bin muhacirin ülkelerine geri döndüğünü belirterek, bu sayının artarak devam edeceğini söyledi.

“SURUÇ’TAKİ SALDIRININ BEDELİNİ AĞIR ÖDEYECEKSİNİZ

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde seçim çalışmalarını yürüten AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız ve partililere yönelik terör saldırısı hakkında konuşan Erdoğan, “Suruç’ta attığınız adımın bedelini çok daha ağır ödeyeceksiniz. Zira orada attığınız adımda, o PKK’nın paçavrasını elinde tutan katil, şu anda içeride ama şunu açık söyleyeyim, bizim PKK ile mücadelemiz bundan sonra çok daha kararlı gidecek.” diye konuştu.

Terör örgütü PKK ile mücadelenin bundan sonra çok daha kararlı süreceğini ifade eden Erdoğan, FETÖ ile mücadelede de aynı durumun geçerli olduğunu söyledi. Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu ve Muharrem İnce’ye yüklenerek, “‘Sizin terörle mücadele konusunda bir ifadeniz oldu mu, bir açıklamanız oldu mu, FETÖ ile mücadelede bir açıklamanız oldu mu?’ Yok. Niye? Beraberler onun için.” şeklinde konuştu.