Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'de yatırımcılarla buluşacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, New York'ta düzenlenen 15. Türkiye Yatırım Konferansı'nda ABD'li dev şirketlerin yöneticileriyle bir araya gelecek. Konferansta Türkiye'de doğrudan yatırım fırsatları ve iş birliği olanakları aktarılacak.

Abone Ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'nin New York şehrinde düzenlenen 15. Türkiye Yatırım Konferansı kapsamında ABD'li iş insanlarıyla buluşacak. 23-25 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek olan konferans, Türkiye-ABD İş Konseyi (TAİK) tarafından organize ediliyor.

Doğrudan Yatırım Fırsatları ve İş Birliği Alanakları Konuşulacak

Konferansın açılışında konuşacak olan Erdoğan, Fortune 100 listesinde yer alan 25 büyük firmanın üst düzey yöneticileriyle yuvarlak masa toplantısında bir araya gelerek, Türkiye'deki doğrudan yatırım fırsatları ve iş birliği olanaklarını anlatacak.

Ekonomi Yönetimi Sunum Yapacak

Ekonomi yönetimi, Amerikalı fon yöneticileriyle görüşerek, ülkenin ekonomik programı hakkında bilgi verecek. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in de konuşma yapacağı konferansta, Türkiye'nin ekonomik hedefleri ve stratejileri hakkında detaylar paylaşılacak.

Ayrıca, Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan yatırımcılara para politikasının genel durumu hakkında bir sunum gerçekleştirecek. Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın, iki ülke arasındaki ticaret hacminin potansiyeline vurgu yapması bekleniyor.

Konferansın kapanış konuşmalarını Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır ve Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar yapacak. Bu toplantının, Türkiye ve ABD arasındaki ekonomik ilişkilerin güçlendirilmesine katkıda bulunması hedefleniyor.