Gündem

Çin'den TUSAŞ'taki terör saldırısına ilişkin açıklama

Çin Dışişleri Bakanlığı, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ'nin (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan’daki yerleşkesine düzenlenen terör saldırısıyla ilgili açıklama yaparak, saldırıyı kınadı. Ayrıca olayda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı ve yaralılara acil şifalar dilendi.

Abone Ol

Çin, her türlü terörizme karşı çıktığını vurgularken, saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileğinde bulundu ve yaralılara acil şifalar diledi.

"Türkiye'nin Güvenlik ve İstikrarını Destekliyoruz"

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lin Jian, bugünkü olağan basın toplantısında, dost ülke Türkiye’nin güvenlik ve istikrarının korunmasını arzu ettiklerini ifade etti. Sözcü Lin Jian, "Çin, her türlü terörizme karşı durmaktadır. Bu tür saldırılarla mücadelede Türkiye'nin yanındayız" diyerek dost ülke Türkiye’ye destek mesajı verdi.

Açıklamada, Çin'in Türkiye ile olan ilişkilerindeki dayanışma vurgulanırken, terörizmin her türlüsüne karşı uluslararası iş birliği yapılmasının önemine dikkat çekildi. Çin’in, Türkiye’nin güvenliğini koruma çabalarını desteklediği de belirtildi.