Gündem

CHP’yi PKK yönetiyor

Abone Ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin TBMM’deki grup toplantısında, AK Parti ile sürdürdükleri Yeni Anayasa görüşmeleri ve CHP’nin kurduğu terör ittifakını değerlendirdi. Yeni Anayasa’nın dört bir yanı düşmanla dolu Türkiye için aciliyet arz ettiğini belirten Bahçeli, AK Parti ile anlaşacaklarının sinyalini vererek, “Her bir maddeyi titizlikle müzakere ederek mutabakata inşallah varacağız. Daha doğrusu varmak zorundayız. Milliyetçi Hareket Partisi milletinin sesini duymaktadır. Milliyetçi Hareket Partisi önce ülkem ve milletim, sonra partim ve ben anlayışıyla hareket etmektedir” dedi.

Bahçeli, Anayasa görüşmelerinin arından Başbakan Yıldırım ile bir araya gelebileceklerini belirterek, “Bu müzakere sürecinin tamamlamasıyla birlikte ortaya çıkacak olan bir konudur. İhtiyaç hissedilirse Sayın Başbakan görüşmek ister. İsterse de biz olumlu karşılarız” diye konuştu.

MHP lideri, FETÖ ve PKK ile iş tutup başkanlık sistemine karşı “Türkiye’yi böldürmeyeceğiz” sloganıyla mitingler yapacak olan CHP ile kasetçi başkanı Kılıçdaroğlu’na çok sert çıktı.

Teröre teslim oldunuz

CHP’nin, Kartal’daki terör mitinginde amacını belli ettiğini vurgulayan MHP lideri, ana muhalefet partisinin PKK’lılar tarafından idare edildiğini, CHP’nin terör yuvasına dönüştüğünü söyleyerek, sözlerini şöyle sürdürdü: “CHP’li yöneticiler, ‘Vatanı böldürmeyeceğiz’ sözünü Adana’ya saklamasınlar, ya birbirilerinin yüzüne söylesinler ya da cesaretleri varsa HDP’li kardeşlerine haykırsınlar. Anladığımız kadarıyla HDP, CHP’nin içine kaçmıştır. CHP’deki PKK kalıntıları, bünyeyi ele geçirmeye başlamışlardır. PKK’lılara cici çocuk muamelesi yapan sicili bozuklar da ortadadır. Hepsi birden CHP’ye yuvalanmış, İmralı canisinin avukatları köşe başlarını tutmuşlardır.”

Bizim dengimiz değilsiniz

Bahçeli, Kılıçdaroğlu’nun başkanlık sistemini bölücülük olarak niteleyip, karalama kampanyası yürüten, MHP’yi de suç ortağı gibi gösteren söylemlerine de karşı çıktı. Kılıçdaroğlu’nun MHP’nin çizgisini bilmediğini belirten Bahçeli, suçlamaların provokatifliğine dikkat çekerek, “Sayın Kılıçdaroğlu şunu hatırdan çıkarmasın ki, kavga gibi bir arayışımız yoktur, eğer olursa kendileri bizim klasman ve ligimizde zaten değildir. Sakal bıyığa denk olmayınca berber ne yapsın, söz eylemi doğrulamayınca adam neylesin? CHP ‘Vatanı böldürmeyeceğiz’ diyor. Kendi kendilerini alkışlıyor” diye konuştu.

Orta yol bulacağız

“Konuşa konuşa pürüzleri aşacağımızı, fiili tıkanıklığı mutlaka hukuki müdahaleyle açacağımızı düşünüyoruz. Kaldı ki Türkiye’nin ağırlaşan iç ve dış sorunlarını dikkate aldığımızda, çok fazla seçeneğimizin olmadığını da görüyoruz.Partimizi temsilen görevlendirdiğimiz bir arkadaşımızın AKPartili muhatabıyla müzakere safhasına geçerek, belirlenen tespit ve önerilerimiz ışığında, metin üzerinde değerlendirme yapıp bir orta yol bulunacağına inanıyoruz.”

Millet ne derse o

Türkiye’nin acil bir anaya değişimine ihtiyacı olduğunu vurgulayan Bahçeli, CHP- HDP blokunun asıl iftiralarına kulak asmayıp, milleti dinlediklerini belirterek, “Her bir maddeyi titizlikle müzakere ederek mutabakata inşallah varacağız. Daha doğrusu varmak zorundayız. Milliyetçi Hareket Partisi milletinin sesini duymaktadır. Milliyetçi Hareket Partisi önce ülkem ve milletim, sonra partim ve ben anlayışıyla hareket etmektedir.Müfteri koalisyonun ne dediği önemsiz ve beyhudedir. Biz millet ne diyor ona bakarız, aziz dava arkadaşlarım neyi istiyor ona odaklanırız. Bunun dışında sinek vızıltıları bizi rahatsız etmez” diye konuştu.

“Başbakan ile görüşebiliriz” 

Bahçeli, ayrıca toplantı sonrası gazetecilere verdiği demeçte Anayasa değişikliği için izlenecek yol haritasına da değindi. Bahçeli, itiraz ettikleri maddeler hakkında bilgi vermekten kaçınırken,  detaylı bilgi için AK Pari’yi işaret ederek, “Takvim yok. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin belirlediği şekilde sürdürmekte yarar var. Çünkü öneri onlardan gelmektedir” dedi. Bahçeli, Anayasa görüşmelerinin arından Başbakan Yıldırım ile bir araya gelebileceklerini belirterek, “Bu müzakere sürecinin tamamlamasıyla birlikte ortaya çıkacak olan bir konudur. İhtiyaç hissedilirse Sayın Başbakan görüşmek ister. İsterse de biz olumlu karşılarız” diye konuştu.