Gündem

CHP kendi kendini yalanladı, Man Adası Türkiye’de mi!

Abone Ol

15 Temmuz’da FETÖ’cü hainlere Türkiye’yi işgal ettiremeyen ABD’nin bizzat devreye girip, Türkiye’ye savaş açtığı kumpas davasında kendine biçilen rol gereği daha önce defalarca yaptığı gibi yine iftira kampanyası başlatan Kılıçdaroğlu’nun klasik akıbeti değişmedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Ahmet Burak Erdoğan, kardeşi Mustafa Erdoğan, eniştesi Ziya İlgen, dünürü Osman Ketenci, işadamı Mustafa Gündoğan’ın, İrlanda ile İngiltere arasında kalan Man adasına milyonlarca dolar para gönderdiğini iddia eden Kılıçdaroğlu’nu kendi partilileri yalanladı.

Tek kuruş gitmemiş

CHP Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, baskılara dayanamayarak Kılıçdaroğlu’nun elinde salladığı belgeleri açıkladı. Ancak fotokopi olarak medya ile paylaşılan belgelerde ne yurtdışına çıkan paralar ne de Man Adası’na ilişkin bir bilgi verdi. Tezcan’ın gösterdiği belgeler Kılıçdaroğlu’nun “Yurtdışına para gönderildi” iddiasının iftira olduğunu ispatladı. Gerçekliği mahkeme tarafından değerlendirilecek belgelerde bulunan para transferlerinin tamamının Türkiye içerisinde gerçekleştiği görüldü. Diğer yandan belgeleri dağıtan Tezcan’ın soru almadan, telaşla basın toplantısını terk etmesi yalana kendilerinin de inanmadığını ortaya koydu. Söz konusu belgelerle “Yurt dışına giden kuruş yok” açıklaması yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan haklı çıkarken, Kılıçdaroğlu’nun rezalet dosyasına bir kumpas girişimi daha eklendi. Yalanı belgelenen Kılıçdaroğlu’nun istifa edip etmeyeceği merak konusu oldu?

İstifa edecek mi?

Tezcan’ın kendi liderinin foyasını gözler önüne seren basın toplantısının ardından AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Kılıçdaroğlu’na yüklendi. Kılıçdaroğlu’nun istifa etmesi gerektiğini belirten Turan, “Kemal Kılıçdaroğlu Türkiye’den yurt dışına para gitti dedi.

Ama dağıttıkları dekontlar CHP’nin iddialarının tam tersini gösteriyor. İddiasını ispat edemeyen, kendi belgesiyle kendisini yalanlayan KK istifa etmelidir” diye konuştu.

Yalanı tescillendi

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Mustafa Varank ise Kılıçdaroğlu’nun vatandaşı aldatmasının bir karşılığı olması gerektiğini kaydederek, “Bülent Tezcan kendi Genel Başkanının yalanını tescilledi. Erdoğan ailesinin yurtdışına gönderdiği tek kuruş yok! İspatı da basına dağıttığı kağıtlar. Yüzü manda derili miligram haysiyeti olmayan, vatandaşı alenen canlı yayında aldatan genel başkan sizce istifa edecek mi?” dedi.