Gündem

CHP “Git bakalım Kemal” der mi?

Abone Ol

FETÖ kasetiyle CHP’nin başına geldiği günden bu yana 9 seçim kaybeden ancak her seferinde türlü bahanelerle hem koltuğunu koruyan hem de rakiplerini tasfiye eden Kemal Kılıçdaroğlu için deniz bitti. Kılıçdaroğlu’nun parti tabanını HDP ve İP’e yönlendirerek 24 Haziran seçimlerinde CHP’ye puan kaybettirmesinin yanısıra Muharrem İnce’nin Kılıçdaroğlu yönetimine 8 puan fark atması sonrası olağanüstü kurultay için harekete geçen muhalifler çalışmalarını tamamladı.

İMZALAR TOPLANDI

Muhalif harekete öncülük eden İnce’ye yakın isimlerden CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, sosyal medya mesajında olağanüstü kurultay için gereken 625 imzanın toplandığını şu sözlerde duyurdu: “Olağanüstü Kurultay için gerekli olan yeter sayıda imza an itibariyle toplanmıştır. İmza toplama süresinin bitimi olan Pazartesi günü saat 17.00’ye kadar imza almaya devam edeceğiz.” Tüzün ayrıca, günler öncesinde 604 imzayı görelim kurultaya gidelim mesajıyla delegeleri deşifre edip baskı altına almak isteyen CHP’nin mevcut yönetimine “Görmek İsteyen MYK üyemiz ‘yarın saat 11.00’e kadar’ değil istediği saatte imzaları görebilir” ifadesiyle meydan okudu.

ADAY OLACAK MI?

Muhaliflerin pazartesi günü noter onaylı imzaları CHP Genel Merkezi’ne sunması durumunda, yapılacak incelemenin ardından Kılıçdaroğlu yönetiminin 45 gün içerisinde partiyi olağanüstü kurultaya götürmesi bekleniyor. 8 senedir Kemalist delegelere kıyım uygulayan Kılıçdaroğlu’nun, kurduğu mezhepçi düzene rağmen muhaliflerin imzaları toplayabilmiş olması nedeniyle küplere bindiği gelen bilgiler arasında.

Öte yandan Kılıçdaroğlu’nun CHP Genel Başkanlığı’nı kaybettiği muhtemel senaryoyla parti içerisinde ciddi bir hesaplaşmanın başlaması bekleniyor.

Yeniden aday olmayı düşündüğü kaydedilen Kılıçdaroğlu’nun kurultay sürecinde de delegelere baskı kurmaya, rüşvet teklif etmeye devam etmeyi planladığı öğrenildi. Kılıçdaroğlu’nun aday olması durumunda “Onun karşısına çıkmam” diyen Muharrem İnce’nin tavrı da şimdilik merak konusu.