Gündem

Çark uzmanlığında ihtisas yapan Kılıçdaroğlu yine şaşırtmadı! “İdam ederim, demedim ‘Rezil ederim’ dedim”

Abone Ol

TBMM’de Bütçe Kanunu Tasarısı Görüşmeleri oturumunda konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, skandal açıklamalar yaptı. Kılıçdaroğlu, milli medya konusunda çark etti, FETÖ’nün 17-25 Aralık dosya girişimine sarılmaktan geri durmadı. Geçtiğimiz hafta milli medyanın önemli yayın organlarından A Haber’i hedef alarak “Boynunuza ne takacağımı iyi biliyorum” ifadeleriyle idam tehdidinde bulunan Kılıçdaroğlu her zaman olduğu gibi yine çark etti. İdam ile tehdit etmediğini iddia eden Kılıçdaroğlu, “Boynunuza ne takacağız biliyoruz dedim. Yok kardeşim, ne idamı. Ben sizi rezil edeceğim rezil. Onların patronlarını da yeneceğim” dedi.

Darbeyi diriltme girişimi

Kılıçdaroğlu, 250 kişinin katili, işgalci terör örgütü FETÖ’nün püskürtülen darbe girişimi 17-25 Aralık diriltmenin peşine düştü. ABD’deki kumpas davasında iftiracı olan, beyanlarının yalan olduğunu kendi ağzıyla söyleyen Sarraf’ın demeçlerini doğru kabul eden Kılıçdaroğlu, FETÖ’nün düzmece belgelerine sarılarak, şu hain çağrıyı yaptı: “Bu şarlatan rüşvetçi, dönemin üç bakanını ve bir kamu bankası genel müdürünü parayla satın aldı. 700 bin liralık saatler, ayakkabı kutuları, para sayma makineleri… Bunların hepsi gündemdeydi. Ve bu dosya kapandı. ABD’de görüşülen davadan rahatsızım. Türkiye’de işlenen bir olayın kirlilik ABD’de temizlenmemeli. Bakın Binali Yıldırım’a açık ve net çağrı yapıyorum, gelin bu dosyayı yeniden açalım.”

Rapor mu bilgi notu mu?

Diğer yandan Kılıçdaroğlu, MİT tarafından daha 2015’te yalanlanan iddiasını yine tekrarladı. MİT’in rapor verdi iddiasını “bilgi notuna” çevirerek senaryosuna inandırıcılık katmaya çalışan CHP lideri, “Diyorlar ki, öyle bir rapor yok. Ben zaten rapor demiyorum, bilgilendirme notu diyorum. 3 sayfalık. Bakanlar bu devletin gizli bilgilerini üç kuruş para karşılığında Sarraf’a sattı” diye konuştu.