Yerel Haber

Bursa’da yüz giydirme yöntemiyle aydınlatılan davada sanık hakim karşısında

Kimliği yüz giydirme yöntemiyle tespit edilen maktul Ertan Gün’ün cinayet zanlısı Ziya Y., müebbet hapis cezası istemiyle yargılanmaya başladı.

Abone Ol

Bursa’da 2020 yılında işlenen bir cinayette, kimliği yüz giydirme işlemiyle tespit edilen maktul Ertan Gün'ün katil zanlısı Ziya Y.'nin yargılanmasına başlandı. Ziya Y., Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, "kasten öldürme" suçundan müebbet ve "ruhsatsız silah taşımak" suçundan 3 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanıyor.

Duruşmada savunmasını yapan sanık Ziya Y., maktul Ertan Gün ile bir süre önce arkadaş olduklarını ve kendisinden birçok kez borç aldığını anlattı. Olay günü maktulün kendisini araçla aldığını ve yolda yeniden borç istediğini dile getiren Ziya Y., borç talebine olumsuz yanıt verince maktulün saldırganlaştığını iddia etti.

Sanık, boğuşma sırasında tabancanın ateş aldığını ve Ertan Gün’ün başından vurularak yere düştüğünü öne sürdü. Kendisinin öldürme niyeti olmadığını belirten Ziya Y., olaydan pişmanlık duyduğunu ve vicdan azabı çektiğini söyledi.

Kimlik Tespiti Yüz Giydirme Yöntemiyle Yapıldı

2020 yılında Osmangazi ilçesi Süleymaniye Mahallesi'ndeki Çayırlarboğazı mevkisinde bir çukurda bulunan insan kemikleri, Diyarbakır Bölge Kriminal Polis Laboratuvarı’nda yapılan yüz giydirme işlemiyle maktul Ertan Gün’e ait olduğu tespit edilmişti. Telefon kayıtları ve baz istasyonu incelemeleri sonucu Ziya Y.'nin cinayet bölgesinde bulunduğu anlaşılmış ve zanlı geçen haziran ayında gözaltına alınarak tutuklanmıştı.

Mahkeme heyeti, dosyadaki eksiklerin giderilmesine karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. Sanık Ziya Y.'nin tutukluluğunun devamına hükmedildi.