Yerel Haber

Bursa'da son 3 yılda 6 uçak kazası: 6 ölü, 2 yaralı

Bursa'nın Yenişehir ilçesinde meydana gelen son uçak kazasında öğretmen pilot Ünal Aster ve pilot adayı Emir Gülal Nalcı'nın hayatını kaybetmesi, son üç yılda bölgede yaşanan toplam 6 uçak kazasını gündeme getirdi. Bu kazalarda 6 kişi hayatını kaybederken, 2 kişi de yaralandı.

Abone Ol

Bursa'nın Yenişehir ilçesinde meydana gelen son uçak kazası, bölgede son üç yılda yaşanan benzer olayları yeniden gündeme getirdi. Dünkü kazada, öğretmen pilot Ünal Aster (61) ile öğretmen pilot adayı Emir Gülal Nalcı'nın (42) hayatını kaybetmesiyle, Bursa'da son üç yılda yaşanan uçak kazalarının bilançosu dikkat çekti.

Dün sabah saat 08.00 sıralarında gerçekleşen kazada, Fenix Havacılık'a ait TC-UDI kuyruk numaralı eğitim uçağı, iniş-kalkış çalışması yaparken pistin yanındaki boş araziye düştü. Olay yerinde hayatını kaybeden Aster ve Nalcı'nın kazası, son üç yılda Bursa'da yaşanan diğer uçak kazalarıyla birlikte gözler önüne serildi.

Son 3 Yılda Yaşanan Uçak Kazaları

Bursa'da son üç yılda toplamda 6 uçak kazası meydana geldi. Bu kazalarda toplam 6 kişi hayatını kaybederken, 2 kişi de yaralandı.

  • 29 Haziran 2021: Motor arızası nedeniyle zorunlu iniş yapan Cessna 172 tipi eğitim uçağı, havaalanına 500 metre mesafedeki bahçeye düştü. Pilot Serkan Ünverdi ve öğrenci Rabia Erdun hafif yaralandı.

  • 25 Nisan 2022: TC-UTT T2002JF model eğitim uçağı, kalkıştan kısa bir süre sonra bir eve çarparak sokağa düştü. Uçaktaki pilot Furkan Otkum ve öğrenci pilot Murat Avşar yaşamını yitirdi.

  • 17 Eylül 2022: Mudanya ilçesinde motor arızası yaşayan bir gyrocopter, zeytinliğe zorunlu iniş yaptı. Pilot Erkan Hoş ve yolcu Gökhan Molla, kazadan yara almadan kurtuldu.

  • 1 Aralık 2022: Hobi amaçlı havalanan TC-UHY Bristell B23 tipi uçak, Ovaakça Doğal Gaz Çevrim Santrali’ne düştü. İş insanı Hakan Köksal ve güzellik uzmanı Burcu Sağlam kazada hayatını kaybetti.

  • 5 Ocak 2024: Eskişehir'in Sivrihisar ilçesinden kalkan bir eğitim uçağı, Bursa'nın Yenişehir ilçesinde tarlaya zorunlu iniş yaptı. Öğrenci pilot Mehmet Akif Öztürk, tedbir amaçlı hastaneye kaldırıldı.

Bu kazalar, Bursa'daki hava trafiğinin güvenliği konusunda ciddi endişelere yol açarken, yerel yönetimlerin ve havacılık otoritelerinin gerekli önlemleri alması gerektiği vurgulanıyor.