Eğitim

BTK Akademi'nin mobil uygulaması kullanıma açıldı

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından hizmete sunulan ücretsiz eğitim portalı BTK Akademi uygulamasında 10 ana kategori ve 283 konu başlığı ile 146 bin dakika çevrimiçi eğitim bulunuyor.

Abone Ol

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından 2017 yılında hizmete sunulan BTK Akademi, bilimsel ve teknolojik eğitimleriyle kullanıcılarına daha geniş bir erişim imkanı sunmak amacıyla mobil uygulamasını kullanıma açtı. Duyuru, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu tarafından yapıldı.

Bakan Uraloğlu, BTK Akademi’nin bugüne kadar 2 milyon 258 bin 273 kayıtlı kullanıcıya ulaştığını ve her hafta yaklaşık 10 bin yeni kullanıcının platforma katıldığını belirtti. Ayrıca, portalın haftalık 600 bin ile 650 bin arasında görüntülendiğini ifade eden Uraloğlu, BTK Akademi'nin çevrim içi eğitim portalında "Kişisel Gelişim, Sistem, Yazılım, Kariyer Yolu, Regülasyon, Güvenli İnternet, Tasarım, K12, Yapay Zeka ve İşletme Dünyası" olmak üzere 10 ana kategori altında 283 konu başlığında toplam 146 bin dakika eğitim içerdiğini vurguladı.

Her Yerden Erişim İmkânı

BTK Akademi eğitimlerine her yerden erişim sağlanabilmesi amacıyla mobil uygulamanın devreye alındığını açıklayan Uraloğlu, masaüstü erişimi olmayan kullanıcıların da cep telefonlarından eğitimlere ulaşabileceğini belirtti. Uraloğlu, "Kullanıcılar, tek dokunuşla eğitimlere internetin olduğu her noktadan erişim sağlayabilecek. BTK Akademi’nin geleceği tasarlayan eğitimleri, her yaştan insanımızı ücretsiz olarak buluşturuyor" dedi. Uraloğlu ayrıca, “BTK Akademi mobil uygulama içerisinde masaüstü erişimde olduğu gibi 10 ana kategoride 283 eğitim başlığı katılımcının hizmetine sunduk. Kullanıcılar tek dokunuş ile bütün eğitimlere ulaşacak ve eğitimlere internetin olduğu her noktadan erişim sağlanacak. Her yaştan insanımızı BTK Akademi’nin geleceği tasarlayan eğitimleriyle ücretsiz olarak buluşturuyoruz.” diye konuştu.

Yüz Yüze Eğitimlerle Gençlere Destek

Uraloğlu, BTK Akademi’nin düzenlediği yüz yüze eğitimlerle çevrim içi platformda yakalanan ivmenin pekiştirilmesini amaçladıklarını belirterek, yazılım alanında kendini geliştirmek isteyen ortaokul, lise ve üniversite çağındaki gençlerin yazılım yeteneklerini keşfetmelerine ve bu alandaki yeterliklerini profesyoneller rehberliğinde geliştirmelerine olanak tanıdıklarını söyledi. Bakan Uraloğlu, bugüne kadar 38 ilde 163 eğitim başlığında 6 bin 530 öğrenciye sınıf eğitimi verildiğini, 22 ilde ise 55 eğitim başlığında üniversite öğrencileri ve yeni mezunlara yönelik atölye eğitimleri düzenlediklerini belirtti.

BTK Akademi, eğitim alanında yenilikçi yaklaşımlarıyla hem çevrim içi hem de yüz yüze eğitimlerle gençlerin bilişim ekosistemine entegrasyonunu hızlandırmayı hedefliyor.