Sağlık

Bir miktar kaygı hayatı uzatıyor!

Kocaeli Kitap Fuarı'nda söyleşi gerçekleştiren Psikolog Dr. Acar Baltaş, hayata dair önemli tavsiyelerde bulundu. "Olumlu tutum önemli. En olumsuz durumda bile ‘Şu anda iyi olan ne?’ sorusunu sormak gerekir," dedi.

Abone Ol

14. Kocaeli Kitap Fuarı, çeşitli yazar ve uzmanların katılımıyla kapılarını ziyaretçilere açtı. Fuarın etkinliklerinden birinde, Psikolog Dr. Acar Baltaş, hayata karşı tutumun önemini vurguladı. "Hayat karşısındaki tutumumuz bizi belirler," diyen Baltaş, iyimserliğin her zaman iyi bir şey olmadığını ifade ederek, "Bir miktar kaygı hayatı uzatıyor. Dolayısıyla olumlu tutum çok önemli," şeklinde konuştu.

Hayal Kırıklıkları ve Güven

Dr. Baltaş, katılımcılarla hayal kırıklıkları üzerine yaptığı söyleşide, "İnsanlara güvenirseniz mutlaka hayal kırıklığına uğrarsınız. Güvenmek, yeni yollar denemek ve gelişmek için fırsatlara açık olmak demektir," dedi. Güvensizlik durumunun, özel hayat ve iş hayatında kontrol ihtiyacı doğurduğunu ifade etti.

Enerji Yönlendirmesi

Baltaş, enerjinin doğru yönlendirilmesinin önemine dikkat çekerek, "Enerjimizi kendimizi ya da şartları suçlamaya yönlendirdiğimizde kurban rolünü seçeriz," dedi. "Değiştiremeyeceğimiz olanlara değil, değiştirebileceğimiz olanlara yönlendirmemiz lazım," diyerek olumlu bakış açısının önemine vurgu yaptı.

Hayatı Güzelleştiren İç Güzellik

Söyleşide yer alan bir diğer isim oyuncu-yazar Aydan Şener ise, "Kadına Dair" adlı kitabından bahsetti. Şener, kitabında kadınların sorunları, hayvan hakları ve kendi yaşam deneyimlerini kaleme aldığını belirtti. Güzellik algısına dair düşüncelerini paylaşan Şener, "Benim için güzellik, iyi kalpli olmak demek. İç güzellik insanın yüzüne yansır," ifadelerini kullandı.

Dil ve Edebiyat Üzerine Düşünceler

Yazar Hayati İnanç, "Hayata Şiirden Bakmak" adlı söyleşisinde Türkçe’nin anlaşılmadığını, bu nedenle kütüphane kültürünün önemini vurguladı. "Kaynak problemimiz yok, idrak problemimiz var," diyerek edebiyatın zenginliğine dikkat çekti.

Fuar sonunda, yazarlar ve konuşmacılara Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin hazırladığı "Havadan Fotoğraflarla Kocaeli" adlı kitap hediye edildi. Kocaeli Kitap Fuarı, katılımcılara zengin kültürel ve edebi deneyimler sunmaya devam ediyor.