Gündem

Bir dolarlık şerefsizlerin patronlarına boyun eğmedik!

Abone Ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde 16 farklı ilden gelen muhtarların katılımıyla düzenlenen “41. Muhtarlar Toplantısı”nda konuştu. Erdoğan’ın gündeminde terörle mücadele, batının terör örgütlerine verdiği destek, CHP’nin Türkiye karşıtı tutumu vardı.

Ajanları rahat gezemez

15 Temmuz’un uluslararası ayağına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, işgal girişimine destek olanları bildiklerinin altını çizerken, ajanların Türkiye’de gezemeyeceğini vurgulayarak, “O gece sevincinden çığlık çığlığa birbirlerini arayanları biz biliyoruz. Ama biz bunları şimdilik televizyonlarda, şurada burada paylaşmıyoruz. Ama uluslararası toplantılarda biz bunları birileriyle özel paylaşıyoruz. Kimse kimseyi aldatmasın. Biz, kimin ne olduğunu gayet iyi biliriz. Bundan dolayıdır ki Türkiye’de de bundan sonra çeşitli ülkelerin bazı insanlarının burada rahatlıkla cirit atmalarına biz de fırsat vermeyeceğiz. Ne gerekiyorsa onu da yapacağız” diye konuştu.

Bedel ödeyecekler

Türkiye’ye karşı terör örgütlerine destek verenlerin mutlaka bedel ödeyeceğini dile getiren Cumhurbaşkanı, emperyalistlere boyun eğmeyeceklerini kaydederek, “Kimse kusura bakmasın. Tüm ikazlara rağmen ısrarla bir örgütün yanında yer alan, ona destek veren bunun bedelini ödemeye göze alıyor demektir. Aynı durum PKK, DHKP-C, DAEŞ ve diğer terör örgütleri için de geçerlidir. Biz bu ülkeyi, bu milleti 1 dolara satan, çukur eylemleriyle bölmeye çalışan şerefsizlerin emir aldıkları yerlere boyun eğmedik, eğmeyeceğiz” dedi.

Diktatörlükte konuşamazsın

Erdoğan, kendisine “Diktatör” iftirası atan CHP’li Tezcan’a verdi veriştirdi. Diktatörlüğün olduğu ülkede kimsenin bu şekilde konuşamayacağını belirten Erdoğan, “Eğer bu ülkede şahsım veya bir diktatörlük olsaydı, sen kalkıp da ne Tekirdağ’ın meydanında konuşabilirdin… Adamı alır götürürlerdi. Hiç şakası yok. Diktatörlüğün olduğu bir yerde sen öyle konuşamazsın. Ne senin genel başkanın öyle konuşabilir ne de sen öyle konuşabilirdin. Faşist bir sistemin içerisinde bunlara yer yok” ifadelerini kullandı.

15 Temmuz’un ARTİSTİ sensin

Erdoğan, FETÖ’nün 15 Temmuz işgal girişimi için “Kontrollü darbe” yalanını söyleyen Kılıçdaroğlu’nu da es geçmedi. Kılıçdaroğlu’nun o gün evde saklandığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: ‘’15 Temmuz’a kontrollü darbe dediler. Madem kontrollü darbeydi. Niye Yeşilköy’de oturdun, tankın gitmesini niye bekledin, onlarla gidip niye anlaştın, Belediye başkanının kahvesini niye yudumladın, kontrollü bir darbe varsa aktiristlerinden biri sensin, o takın içindekiler sana yol verdiler. Hani darbe olsa tankın üzerine sen çıkacaktın. Ne oldu? Sana kaçmak yakışır kaçmak, sen çıkamazsın.”

Cam filmi talimatı

Diğer yandan Erdoğan, vatandaşın tepki gösterdiği cam filmi uygulaması ile ilgili hareket geçti. Düzenlemeye ilişkin konuşan Cumhurbaşkanı, “Yanlış yaptılar düzeltilmesi için talimat verdim” dedi. TEOG’un yerine getirilen sistem hakkında Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a seslenen Erdoğan, “Sistem iyi anlatılmalı” talimatı verirken, dershane ve etüd merkezlerinin olmayacağını belirtti.