Dünya

Biden, Almanya ziyaretini 18 Ekim'e erteledi

ABD Başkanı Joe Biden, 18 Ekim Cuma günü Almanya'yı ziyaret edecek. Alman hükümet kaynaklarına göre, Biden'ın Almanya ziyareti için hazırlıklar hızla devam ediyor. Ziyaret, geçtiğimiz hafta ABD'yi etkisi altına alan Kasırga Milton nedeniyle iptal edilmişti.

Abone Ol

Biden, Florida'ya yönelik kasırganın etkilerini izlemek için Washington, DC'de kalmayı tercih ederek, 8 Ekim'de planlanan Almanya ziyaretini ertelemişti. Spiegel dergisinin haberine göre, Başkan Biden, Almanya ziyareti kapsamında Başbakan Olaf Scholz ve Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ile görüşecek.

Başkanın Almanya ziyareti öncesinde planlanan ve ABD'nin Ramstein Hava Üssü'nde yapılması beklenen Ukrayna'daki savaşa dair zirve de kasırga nedeniyle iptal edilmişti. Zirvenin, Ukrayna'ya yapılacak olası yeni yardım taahhütlerinin ele alınacağı belirtilmişti.

Öte yandan, Biden'ın pazar günü Florida'nın Körfez Kıyısı'nda Kasırga Milton'un yarattığı yıkımı yerinde incelemesi bekleniyor. Bu ziyaret kapsamında, Başkan'ın Kongre'yi ek acil yardım fonlarını onaylamaya çağıracağı bildirildi.

Bu arada, Başkan Yardımcısı Kamala Harris, Kasırga Helene'den ağır etkilenen Kuzey Carolina'da ikinci gününü geçirecek ve burada bir kampanya mitingine katılacak.