Yerel Haber

Beypazarı'nda tefecilik ve yasa dışı silah ticareti operasyonu: 10 kişi tutuklandı

Ankara'nın Beypazarı ilçesinde düzenlenen tefecilik ve yasa dışı silah ticareti operasyonunda gözaltına alınan 17 kişiden 10'u tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Abone Ol

Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Beypazarı Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, ekonomik zorluklar yaşayan vatandaşlara yüksek faizle borç para verip senet imzalatan ve yasa dışı silah ticareti yapan 20 şüpheli tespit edildi.

Belirlenen adreslere eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda, 17 şüpheli gözaltına alındı. Baskınlarda 2 ruhsatsız tabanca, 702 fişek, 2 pompalı tüfek, 24 av tüfeği dolu kartuşun yanı sıra çok sayıda çek, senet ve çeşitli dokümanlar ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüphelilerden 2'si, emniyetteki işlemlerin ardından serbest bırakıldı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden S.Ö., C.Y., M.K., İ.Ö., Ü.G., F.G., A.Y., T.B. ve A.B. tefecilik suçlamasıyla, B.Y. ise yasa dışı silah ticareti suçlamasıyla tutuklandı. Diğer şüpheliler ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.