Gündem

Bayraklı Belediye Başkanı Önal’dan ‘Evleri boşaltın’ çağrısı!

İzmir'de çıkan orman yangını, rüzgarın etkisiyle hızla yayılarak Bayraklı'daki yerleşim alanlarına ulaştı. Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla vatandaşı uyardı. Önal, "Görevi olmayan araçların ve vatandaşlarımızın da bölgeden uzaklaşmasını önemle rica ediyoruz." dedi.

Abone Ol

İzmir’de dün akşam Karşıyaka ilçesinde çıkan orman yangını, rüzgarın etkisiyle hızla yayılarak Bayraklı'daki yerleşim alanlarına ulaştı. Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, yangının yerleşim yerlerine sıçradığını ve bölgedeki vatandaşların evlerini bir an önce boşaltmasını istedi.

Yangına, havanın aydınlanmasıyla birlikte 4 uçak, 5 helikopter, 19 arazöz, 4 su ikmal aracı, 2 dozer ve 4 yer ekibi ile müdahale ediliyor.

Şiddetli rüzgarın etkisiyle yangın kontrol altına alınmakta zorluk yaşanırken, 1 hayvan barınağı tahliye edildi ve bazı yazlık evlerdeki vatandaşlar jandarma kontrolünde güvenli alana sevk edildi.

Başkan Önal, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Doğançay bölgesindeki yangın, rüzgarın da etkisiyle maalesef yerleşim yerlerine kadar ulaştı. Bölgede yaşayan vatandaşlarımızın bir an önce evlerini boşaltmasını istiyoruz. Havadan ve karadan devam eden söndürme çalışmalarında tüm saha görevlilerimizin yangını söndürebilmesi için görevi olmayan araçların ve vatandaşlarımızın da bölgeden uzaklaşmasını önemle rica ediyoruz." dedi.