Gündem

“Batı medyasına karşı İslami medya kuralım”

Abone Ol

Bir dizi resmi ziyaret için Suudi Arabistan’ın yolunu tutan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Cidde şehrinde İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) tarafından düzenlenen 11. İslam Enformasyon Bakanları Konferansı’nda konuştu. Kurtulmuş, emperyalistlerin kanlı planlarını detaylı şekilde anlatırken, İslam ülkelerinin onlarca söze, alınan kararlara rağmen eylemsizliğini eleştirdi.

Müslümanların hakları yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Dünya 5’ten büyüktür” sözüyle BM’ye yön veren 5’li emperyalist çetenin uygulamalarına değinen Kurtulmuş, Müslümanların daima hedef alındığını vurgulayarak, “Dünyada sadece beş ülkenin, özellikle İslam ümmetinin önceliklerine yabancı olan beş ülkenin neden olduğu bir düzensizlik söz konusudur.

Dünyanın birçok yerinde İslam toplumunun karşı karşıya olduğu ciddi insan hakları sorunları bulunmaktadır” diye konuştu.

Birlikte çalışmalıyız

5’li emperyalist zincirinin kanlı emellerine karşı İİT’nin üstleneceği role değinen Kurtulmuş, Türkiye’nin oyunları bozmak için elinden gelene yapacağının sözünü vererek, “Kudüs meselemize, şu anda yüz yüze kaldığımız Suriye konusunda, Myanmar’daki Rohinya Müslümanları’na karşı yapılan zulme ve diğer buna benzer sorunlara karşı İİT ile birlikte çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

İslamofobiyi artıyorlar

Küresel kanlı planların gerçekleştirilmesinde Batı medyasının hayati rol oynadığının altını çizen Numan Kurtulmuş, İslamofobi tezgahını dağıtmak, İslam dinini doğru anlatılmasını sağlamak için uluslararası İslami medya çalışmalarının hızlandırılması çağrısı yaparak, “Birinci Dünya Savaşı’ndan hemen sonra gerçekleştirilen Sykes Picot anlaşmasıyla, İslam ümmetinin arasında yapay sınırlar çizildi. Günümüzde ise ikinci bir Sykes Picot ile bu kez İslam ümmetinin kalplerini ve zihinlerini bölmeyi hedefliyorlar. Şu anda İslam dünyası, enformasyon ve medya bakımından oryantalist ve İslamofobik bir küresel medyanın baskısı altındadır” dedi ve şöyle devam etti:

Ümmeti doğru anlatalım

“Bu nedenledir ki yapılan bu toplantı İİT’nin yeni medya stratejileri geliştirmesi, üstün bilgi teknolojileri imkanlarından faydalanarak ortak hareket mekanizması oluşturması ve uygulaması noktasında önem ihtiva etmektedir. Geleneksel medya, yeni medya ve sosyal medya alanlarını etkin bir şekilde kullanmak üzere yeni bir strateji, yeni bir çerçeve belirlenmelidir. Bunun için ortak stratejiler belirlenmelidir ki İslam ümmetinin karşı karşıya olduğu gerçekler doğru bir şekilde anlatılabilsin. Bu çerçevede ortak politik, sosyal ve kültürel bakış açımız yansıtılmalı ve İslam’ın doğru yüzü paylaşılmalıdır.

FETÖ hepimiz için tehdit

Kurtulmuş, İİT üye ülkelerini 15 Temmuz’da Türkiye’yi işgal etmeye çalışan FETÖ konusunda uyardı. Kurtulmuş, FETÖ’nün tüm ülkeler için tehdit olduğunu ve gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini vurgulayarak, “FETÖ, sadece Türkiye için bir tehdit olmaktan öte İİT üyesi dost ülkelerimiz için de ciddi bir tehdit içermektedir. Halen 170 ülkede ağı bulunan bu hain örgüt, gençlerin zihinlerini bulandırarak, bulundukları ülke ve toplum üzerinde ciddi bir tehdit oluşturmaktadır” dedi.