Gündem

Başkent’te “kırmızı-beyaz” gece

Abone Ol

Albayrak’ın altında semaya açılan eller dualarla şehitleri yad etti.

İbrahim Seçkin Talaş / Ankara

Ankaralılar, 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümünde ‘Demokrasi ve Milli Birlik Günü Buluşması’ vesilesiyle bir araya geldi. Darbeci teröristlerin, milletin silahlarını millete doğrulttuğu gece, ellerinde Türk bayraklarıyla şehadete ulaşanlar ve gaziler dualarla anıldı.

“MUTLAKA HESAP SORULACAK”

Kızılay Milli İrade Meydanını sabaha kadar terk etmeyen vatandaşlar, 15 Temmuz hain darbe girişimini unutmadı, unutturmadı. Programa, Karşıyaka Mezarlığı’nda 15 Temmuz şehitlerini anarak başlayan vatandaşlar, akşam saatlerinde Kızılay Meydanı’nı doldurmaya başladı. Anma programında vatandaşları yalnız bırakmayan TBMM Başkanı Binali Yıldırım, “Bu darbenin, bu alçak kalkışmanın arkasında olan üst akılları dünya bilsin ortaya çıkaracağız. FETÖ terör örgütünün başından bunun hesabını mutlaka soracağız” dedi.

MİLLET ESİR ALINAMAYACAĞINI GÖSTERDİ

Yıldırım, Kızılay Milli İrade Meydanı’nı dolduran başkentlilere şu önemli mesajları verdi:

“Her yıl 15 Temmuz’da şehitlerimizi yâd etmeye devam edeceğiz. Coşkuyla söylenen özgürlük türkülerinin gerçek bestekarı aslında aziz milletimizin ta kendisidir. 15 Temmuz bu aziz milletin hangi karanlık güce dayanırsa dayansın iradesinin esir alınamayacağını bir kez daha cümle aleme göstermiştir. Millet, demokrasi kahramanı Recep Tayyip Erdoğan’ın arkasında yürüdü. Hakk’ ın gücü ve halkın gücünün tankın gücünü 15 Temmuz gecesi yendiğine dikkati çekerek şunları söyledi:

“Bu ülkeyi, bu bayrağı kimsenin teslim alamayacağını cümle aleme ilan ettik. Hiçbir şehidimizin kanı yerde kalmayacak. Bu alçaklar hakettikleri cezayı alıyorlar, almaya da devam edecekler. Bugünkü Türkiye, 15 Temmuz gecesinden çok daha güçlüdür.”