Gündem

Başbakan Yıldırım: Almanya AB adına racon kesiyor

Abone Ol

Başbakan Binali Yıldırım, Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde cuma namazı sonrası açıklamalarda bulundu. Almanya Başbakanı Angela Merkel’in Gümrük Birliği Anlaşması’na ilişkin yaptığı açıklamayı değerlendiren Başbakan Yıldırım, “Gümrük birliği meselesi ise Almanya’nın AB adına tek başına karar vereceği bir konu olmamalıdır. Almanya birlik adına racon kesiyor.” dedi.

“FETÖ’CÜLERİN TÜRKİYE’YE İADESİNİ İSTİYORUZ”

15 Temmuz’daki hain işgal girişimini gerçekleştiren FETÖ’cü teröristlerin nerede olursa olsun bulunup teslim edilmesi gerektiğini belirten Başbakan Yıldırım, “Almanya bunları korursa, imkan sağlarsa bu da dostluğa yakışmaz. Almanya nasıl hukuk devletiyse Türkiye’de bir hukuk devletidir. Bu darbeye karışmış bulunan teröristlerinin barındırılmaması ve yargılanmak üzere Türkiye’ye iadesini istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

“ALMANYA, AB ADINA RACON KESİYOR”

Almanya Başbakanı Angela Merkel’in Gümrük Birliği Anlaşmasına ilişkin açıklamalarda bulunan Başbakan Binali Yıldırım, bu meselenin Almanya’nın tek başına karar verebileceği bir konu olmadığını belirtti. Almanya’nın Gümrük Birliği Anlaşması konusunda AB adına racon kestiğini belirten Başbakan Yıldırım, “Bu bir dayatma anlamına gelir. Gümrük Birliği tek taraflı bir anlaşma değildir. Türkiye bir an önce Gümrük Birliğini değiştirelim havasında değildir. Türkiye’nin menfaatleri neyi gerektiriyorsa onu yapacaktır.” dedi.

“ASTANA SÜRECİ İLE KALICI BARIŞ SAĞLANACAK”

Türkiye, Rusya ve İran’ın Suriye’de kalıcı barışı sağlaması için Astana sürecinin başlatıldığını belirten Başbakan Yıldırım, “Bu ülkelerin üst düzey yetkilileri bir araya geliyor ve durum değerlendirilmesi yapıyor. Kalıcı bir çözüme ulaşılması hedefleniyor. İdlib bölgesi ve Güney bölgelerde var olan iç savaşı tamamen durdurmak ve Suriye’yi kalıcı barışa ulaştırmak amacımızdır.” dedi.

DAEŞ VE YPG’YE KARŞI ÖNLEMLERİMİZİ ALIYORUZ

Başbakan Yıldırım, Suriye’de aktif rol gösteren terör örgütü DAEŞ ve YPG’ye karşı her zaman operasyon hazırlığı içinde olduklarını belirterek, “Türkiye olarak tedbirlerimizi alıyoruz.” dedi.