Teknoloji

Barbie ve Shakira 2023'te en çok arananlar arasında

Google'ın yıllık incelemesine göre; 2023 büyük filmlerin ve ölümlerin yılıydı.

Abone Ol

DEMET İLCE / MUHABİR

Barbie ve Oppenheimer, 2023'te en çok aranan filmler oldu.

Futbolcular Kylian Mbappe ve Harry Kane yoğun bir şekilde aranırken, Shakira müzik alanında Google'da en çok aranan isim oldu.

Sonuçlar, önceki yıllarla karşılaştırıldığında 2023 yılında aramalarda en yüksek artışı gösteren terimleri temel alıyor.

Sinemaseverler, oyuncak bebeğin feminist uyanışını anlatan Barbie'yi ve atom bombasının gelişimini anlatan Oppenheimer'ı arka arkaya izleyerek rekorlar kırdı.

Filmler açılış haftasında 30 milyon £ hasılat elde etti; bu, 2019'dan bu yana sektör için en iyisiydi.

Bu arada Shakira, 2023'te iki kez haberlerde yer aldı ve ilk olarak Ocak ayında Latin Amerika'da YouTube rekorları kıran eski eşi Gerard Pique hakkındaki şarkısıyla manşetlere çıktı.

Daha sonra, İspanya'da vergi kaçakçılığıyla suçlandıktan sonra yılın ikinci yarısında kendini tüm ilginin odağında buldu; mahkeme dışında 7,5 milyon Euro (6,5 milyon £) karşılığında anlaşmaya vardı ve herhangi bir yanlış yaptığını inkar etti.

Barbie ve Oppenheimer'a olan büyük ilgi, aynı anda kaç kişinin onlar hakkında konuştuğunu belirtmek için yeni bir kelimenin - Barbenheimer - yaratılmasıyla sonuçlandı. İki film şu anda Altın Küre adaylığında başı çekiyor.

Barbenheimer filmdeki en büyük kültürel an olsa da Birleşik Krallık'taki insanlar aynı zamanda Mayıs ayında vizyona giren Galaksinin Koruyucuları 3'ü de aradılar. En çok aranan 9. film ise Burnley'den uyarlanan iyimser bir hikaye olan Netflix özel Bank of Dave filmi oldu.

HAYRANLAR MATTHEW PERRY’İ HATIRLIYOR

Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, 2023 yılında yapılan aramaların çoğu, vefat edenlerle ilgili bilgi aramaları oldu.

Ekim ayında 54 yaşında hayatını kaybeden Friends'in yıldızı Matthew Perry, dünya çapında en çok aramayı bu kategoride topladı.

Perry ayrıca Fallout: New Vegas'taki Benny rolüyle de oyuncular tarafından çok sevildi.

Grubun geri dönüş turunu duyurmasından haftalar sonra ölen S Club 7 yıldızı Paul Cattermole gibi Tina Turner, Sinead O'Connor ve Paul O'Grady de Birleşik Krallık'ta birçok aramaya konu oldu.

Bu arada Smash Mouth, solist Steve Harwell'in Eylül ayında 56 yaşında ölmesinin ardından 2023'te dünya çapında en çok aranan dördüncü müzik grubu oldu.

Grup, diğerlerinin yanı sıra 1999 yapımı Mystery Men ve Inspector Gadget filmlerinde yer alan ve 2001 kült klasiği Shrek'in başlık müziği olarak hizmet veren hit parçaları All Star ile tanınıyor.

SPORCU ARAMALARINA FUTBOLCULAR ÖNCÜLÜK EDİYOR

Dünyanın en iyilerinden biri olarak kabul edilen Fransız futbolcu Kylian Mbappe, 2023'te en çok aranan sporculardan biri olurken, İngiliz Harry Kane de ağustos ayında Bayern Münih'e 86,4 milyon sterlinlik yüksek profilli transferinin ardından listeye girdi.

Kane, Almanya'da şu ana kadar muhteşem bir sezon geçirdi ve Bayern formasıyla sadece 13 lig maçında 18 gol attı.

Ancak en çok aranan sporcu, Birleşik Krallık'taki çoğu kişinin aşina olmayabileceği bir isim: Amerikan futbolu yıldızı Damar Hamlin.

Buffalo Bills oyuncusu, Ocak ayında Ulusal Futbol Ligi maçında baygınlık geçirmiş ve sahada hayata döndürülmüştü.