Ekonomi

Bakan Yumaklı 'Güvenilir Gıdada Yeni Dönem'i anlatacak

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yarın İstanbul’da düzenlenecek basın toplantısında "Güvenilir Gıdada Yeni Dönem" başlığı altında önemli açıklamalarda bulunacak. Toplantıda, gıda güvenliğiyle ilgili yeni sistem ve taklit-tağşiş yapan işletmelere karşı alınacak tedbirler kamuoyuna duyurulacak.

Abone Ol

Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, toplantı yarın sabah saat 10.00'da gerçekleştirilecek. Bakan Yumaklı, toplantıda özellikle taklit ve tağşiş yapılan ürünlere ilişkin yeni denetim ve takip sistemi hakkında bilgilendirme yapacak.

Son dönemde gıda güvenliğini sağlamak için bir dizi yeniliğe imza atan Tarım ve Orman Bakanlığı, bitki ve hayvan sağlığı alanında da kapsamlı düzenlemeler hayata geçirdi. Bu kapsamda, bazı bitki koruma ürünlerinin yasaklanması, kalıntıyla mücadele ve şap hastalığına karşı aşılama sayısının artırılması gibi adımlar atıldı. Ayrıca, veteriner yol kontrol istasyonlarının hizmete alınması ve gıda işletmelerinde karekod uygulaması gibi yenilikler devreye sokuldu.

Bakanlığın, güvenilir gıda konusunda son bir yılda yaptığı mevzuat düzenlemeleri ve uygulamaya koyduğu yeniliklerin detayları, toplantıda basın mensuplarıyla paylaşılacak.

Gıda sektöründe güvenin sağlanmasına yönelik yeni adımların kamuoyuna sunulacağı toplantının, sektörde önemli değişimlerin habercisi olması bekleniyor.