Teknoloji

Bakan Kacır: TSE 'Türk Malı' etiketinin marka değerini güçlendirdi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'deki girişimcilerin, vatandaşların güvenli, çevreye duyarlı ve küresel standartlarla uyumlu ürünlere ulaşmalarında TSE'nin önemli bir rol üstlendiğini belirtti. Kacır, TSE'nin 'Türk Malı' etiketinin marka değerini artırarak adil rekabet ortamını savunduğunu ifade etti.

Abone Ol

Bilişim Vadisi'nde düzenlenen 14 Ekim Dünya Standartlar Günü ve TSE'nin 70. yılı etkinliğinde konuşan Bakan Kacır, Türkiye'nin standardizasyon altyapısının gelişmesinde TSE'nin kritik bir rol oynadığını vurguladı. Kacır, şu ifadeleri kullandı: "TSE, girişimcilerimizin, vatandaşlarımızın güvenli, küresel standartlarla uyumlu ve çevreye duyarlı ürünlerle buluşmasında köprü görevi üstlendi. Adil rekabet ortamını savunarak, 'Türk Malı' etiketinin marka değerini güçlendirdi."

1954'te kurulan TSE'nin, standartların ve kalite anlayışının ülke genelinde yerleşmesine öncülük ettiğini belirten Kacır, Türk Malı damgasının yüksek kalite ile eşdeğer hale geldiğini ifade etti. Kacır, bu konuyla ilgili şunları ekledi: "Türk Malı damgasının aynı zamanda yüksek kaliteyle eşdeğer olduğunu tescilledi. Vatandaşlarımızın dünya standartlarında güvenli ürün ve hizmetlerle buluşmasına vesile oldu."

Kacır, son 22 yılda TSE'nin modern bir altyapıya ve geniş kapsamlı bir organizasyona kavuşturulduğunu belirterek, kurumun nitelikli ihracatın katalizörü haline geldiğini söyledi. TSE’nin belgelendirme ve kalite kontrol hizmetleri sayesinde sanayicilerin haklarını uluslararası platformda en güçlü şekilde savunduğunu vurguladı.

TSE'nin Rolü ve Hedefleri

Bakan Kacır, TSE'nin her yıl 14 Ekim'de kutlanan Dünya Standartlar Günü'nün Türkiye için ayrı bir önem taşıdığını belirtti. Kacır, şu şekilde konuştu: "Dünya Standartlar Günü, tüm dünyaya standartların hem üretici hem de tüketici açısından önemini hatırlatmaya devam ediyor. Türkiye Yüzyılı'nda ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine taşıma hedefimizde güçlü standardizasyon bilincinin rolü büyük."

Kacır, ayrıca TSE'nin gelecekte Türkiye'yi devler ligine taşımayı sürdüreceğini vurguladı. Türkiye'nin teknolojik bağımsızlığını sağlamak için belgelendirme ve sertifikasyon altyapısını güçlendirme hedefleri olduğunu belirtti. Kacır, bu bağlamda şunları ifade etti: "Savunma sanayii, demir yolu sistemleri, rüzgar ve nükleer enerji santralleri gibi stratejik alanlarda teknolojik bağımsızlığımızı tahkim edecek altyapıyı oluşturuyoruz."

Uluslararası Temsil ve İlerleme

Türkiye'nin uluslararası standardizasyon camiasındaki temsilinin güçlendirilmesi amacıyla 2027 yılında İstanbul'da ISO Haftası etkinliklerine ev sahipliği yapacaklarını açıklayan Kacır, bu organizasyonla dünya genelinden 1500'den fazla paydaşı İstanbul'da ağırlayacaklarını ifade etti. Kacır, bu konu hakkında şöyle konuştu: "Benzersiz konumuyla İstanbul, kültürlerin, fikirlerin, yeni girişimlerin ve kıtaların buluşma noktası olacak. Uluslararası standardizasyon camiasını aynı çatı altında toplayacak."

Bakan Kacır, TSE’nin bu süreçte uluslararası standartları oluşturma konusunda aktif rol alacağını belirtti. Ayrıca, sanayicilerin ve yatırımcıların her alanda yanlarında olacaklarını vurgulayarak, şeffaflık ve öngörülebilirliğe odaklı yaklaşımlarının sanayiciler tarafından güçlü bir şekilde sahiplenildiğini dile getirdi. Kacır, son olarak, TSE'den Ürün Uygunluk Belgesi almış firmalara ödüllerini takdim etti.