Gündem

Bakan Gül: 15 Temmuz gecesine ait çok önemli bir delil elde edildi

Abone Ol

15 Temmuz hain işgal girişimi sonrası yurt dışına firar eden FETÖ ‘çatı davası’nın firari sanığı Akın İpek’e Londra’da ev hapsi cezası verildi ve pasaportuna el konuldu. Hükümetten, İngiltere’nin Akın İpek kararına ilk tepki geldi.

SÜRECİ YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, firari iş adamı FETÖ’cü Akın İpek’e Londra’da ev hapsi verilmesi ve pasaportuna el konulmasıyla ilgili, “Süreci yakından takip ediyoruz. Biz bağımsız Türk yargısına bunlar iade edilsin diyoruz. Hukuk devletiyseniz ayrım yapmayacaksınız” dedi.

“ABD ADALET BAKANI İLE GÖRÜŞECEĞİM”

15 Temmuz’da 251 vatan evladının şehit olduğu hain işgal girişiminin bir numaralı faili terörist başı Gülen’in iadesi hakkında konuşan Bakan Gül, bir FETÖ’cünün telefonundan işgal gecesine ait çok önemli bir delil elde edildiğini belirterek, “O gece FETÖ’nün doğrudan darbeyle alakalı olduğuna dair tüm tezlerimizi, verilerimizi güçlendiren yeni bir delile ulaştık. Bunu da ilgililere ulaştırdık. Bu konuda bir adım bekliyoruz. Bu akşam da ABD Adalet Bakanı ile bir telefon görüşmesi yapacağım. Bu süreci hep beraber takip edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

TERÖRİST CENAZESİNE KATILAN HDP’Lİ VEKİLLER

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, terörist cenazesine katılan HDP’li vekillere açılan soruşturma hakkında, “Türkiye hukuk devletidir. Herkes hukuka, kanuna, nizama uymak zorundadır. Bu konuda da farklı bir durum olursa ilgili makamlar gerekli soruşturmayı yapar.” diye konuştu.

Batman Cumhuriyet Başsavcılığınca, terörist Devran Baysal’ın cenazesine katıldıkları gerekçesiyle HDP Batman milletvekilleri Feleknas Uca ve Mehmet Rüştü Tiryaki hakkında “terör örgütü propagandası yapmak” suçundan soruşturma başlatıldı. Geçtiğimiz günlerde 15 yaşındaki Eren Bülbül’ü şehit eden teröristlerden PKK’nın sözde Karadeniz bölge sorumlusu “Zeynel” kod adlı Mehmet Yakışır’ın cenazesine katılan HDP Diyarbakır milletvekilleri Musa Farisoğulları ve Remziye Tosun hakkında da soruşturma başlatılmıştı.

İngiliz tipi koruma!Türkiye