Gündem

Bakan Bozdağ: “FETÖ için geliyoruz FETÖ!”

Abone Ol

Bozdağ, partisinin Yozgat İl Başkanlığı’nca düzenlenen toplantıda, FETÖ ile yapılan mücadele ve adli işlemler hakkında bilgi verdi. Türkiye’nin FETÖ ile mücadelesini etkin bir şekilde sürdürdüğünü aktaran Bozdağ, şöyle konuştu: “Bir yandan devletimizin içine sızmış bu örgüt üyelerini tespit edip devlet içinden uzaklaştırırken öte yandan da örgüt üyesi olan ve suç işleyenlerle ilgili aktif soruşturmalar devam etmektedir. Darbe teşebbüsünden bugüne kadar 149 bin 833 kişi hakkında adli işlem yapılmıştır. Bunlardan 48 bin 636 kişi tutuklanmıştır. Tutukluların 166’sı general, 6 bin 810’u albay ve alt rütbedeki askerlerden oluşuyor. 8 bin 667’si emniyet mensuplarından oluşmaktadır.”

Türk yargısının, Anayasa ve yasaların verdiği yetkileri kullandığını, görevlerini, Anayasa’ya, kanuna, hukuka ve vicdanı kanaatlerine bağlı olarak yerine getirdiğini anlatan Bozdağ, “Tutuklu biri tahliye olduğu zaman da veya adli kontrol verildiği zaman da soruşturma aşamasındaysa soruşturması, yargılanma aşamasındaysa yargılanması devam edecektir. Bunu herkesin bilmesi lazımdır” şeklinde konuştu.

“TÜRK YARGISINA TESLİM EDECEĞİZ”

Bozdağ, FETÖ ve diğer terör örgütlerinin Türk yargısına bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hesap vereceklerini belirtti. Türk yargısının adaletin tecellisi için millet adına görev yaptığını, millet adına karar verdiğini, bundan sonra da böyle yapacağının altını çizen Bozdağ, şöyle devam etti: “Terörist başı Fetullah Gülen hâlâ Pensilvanya’dadır. Cumhurbaşkanımızın bilindiği gibi yakında ABD’ye bir seyahati olacaktır. Bu seyahatten önce ben de ABD’ye bir ziyarette bulunacağım. ABD Adalet Bakanı ile yarın bir görüşme yapacağız. Görüşmemizin konusu terörist başının geçici tutuklanması ve Türkiye’ye iadesi olacaktır. Eninde sonunda onları bulundukları yerlerden alıp Türkiye’ye getireceğiz ve Türk yargısına teslim edeceğiz.”

“MÜCADELE DE GEVŞEME YOKTUR”

Şimdiden FETÖ teröristlerinin ABD’ye yapılacak ziyareti çarpıtmaya çalıştığını kaydeden Bozdağ, “Yalan söylüyorsunuz, FETÖ için geliyoruz FETÖ için. Bu örgütün gerçek yüzünü herkes görecektir. Tehlike ve tehdit boyutunu herkes çok iyi anlayacaktır. Türkiye’nin ödediği bedellerin başka ülkelerin ödememesi için dost bir ülke olarak bütün ülkeleri uyarmaya da bundan sonra devam edeceğiz. Türkiye’nin FETÖ ile mücadelesinde gevşeme, savsama yoktur olmayacaktır. Ama FETÖ terör örgütü taraftarlarının diri tutmak için sürekli vaatler yapıyor.”