Teknoloji

ASELSAN ile Azerbaycan ortak üretim yapacak

ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol, Bakü'de düzenlenen 5. Azerbaycan Uluslararası Savunma Fuarı (ADEX 2024) sırasında önemli açıklamalarda bulundu. Akyol, ASELSAN ürünlerinin Azerbaycan'ın güvenlik birimlerinde ve sivil ünitelerinde aktif olarak kullanıldığını belirterek, yerel ortaklarla ortak üretim projelerini geliştirdiklerini duyurdu.

Abone Ol

Akyol, ASELSAN'ın ilk uluslararası birimini 1990'lı yıllarda Bakü'de açtığını ve bağımsızlık sonrası dönemde Azerbaycan'daki ilk uluslararası firmalardan biri olduklarını hatırlatarak, "ASELSAN'ın binlerce ürünü Azerbaycan'ın güvenlik birimlerinde ve sivil ünitelerinde kullanılmaktadır. Buradaki şirketimizi büyütüyoruz ve artık yerel partnerlerle ortak üretimi konuşuyoruz" dedi.

Önümüzdeki dönemde ASELSAN ürünlerinin bir kısmının Bakü'de üretilip dünya pazarına sunulacağı müjdesini veren Akyol, bu ortak üretimlerin iki ülke arasındaki iş birliğini daha da güçlendireceğini vurguladı.

Hedefler ve Gelecek Planları

Akyol, ASELSAN'ın kuruluşundan bu yana Türk milletine çeşitli alanlarda milli teknolojiler sunduğunu ifade ederek, "Önce telsiz üretmekle başladık, sonra savunma elektroniğine geçtik. Bundan sonraki hedefimiz uluslararası işbirliklerini ve ihracatı artırarak dünyada bulunduğumuz noktayı bir üste çıkarmaktır" diye konuştu. ASELSAN’ın mühendis sayısının 11 bini aştığını ve yeni ürünler geliştirmeye devam ettiklerini ekledi.

Türkiye'de ASELSAN Ürün Kullanımı

Akyol, Türkiye'de 1 milyondan fazla kullanıcının ASELSAN ürünlerini kullandığını belirtti. "İhtiyaç duyulan yerlere bunu sağlamaya devam edeceğiz. Son derece güvenli sistemleri kendi ülkemizde 1 milyondan fazla kullanıcımız kullanıyor. Dost ve kardeş ülkelere de bunu sunuyoruz" ifadelerini kullandı.