Gündem

Artık tehlikenin kapımıza dayanmasını beklemiyoruz

Abone Ol

Başkan Erdoğan, 15 Temmuz’da Türkiye’yi işgale kalkışan FETÖ’nün tek hedefinin Türkiye’nin birliği olduğuna dikkat çekerken, terörle mücadele stratejisinin değiştiğini, tehdidin gelmesini beklemeden terör bataklığının olduğu yerde kurutulduğunu dile getirdi.

FETÖ’nün 15 Temmuz işgal girişimine karşı yürütülen Kurtuluş Savaşı’nın Başkomutanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde şehit yakınları ve gazilerle bir araya geldi. Erdoğan, asrın ihanetinin bastırıldığı, Türkiye’nin uçurumun kenarından alındığı o gecede şehit edilen kahramanlara Allah’tan rahmet diledi. Erdoğan, konuşmasında terörle mücadeleye değindi. Erdoğan, Fırat Kalkanı Harekatı’nda 3 bin DAEŞ’liyi, Zeytin Dalı Harekatı’nda 4 bin 600 PKK’lı teröristin etkisiz hale getirildiğini belirtti.

STRATEJİMİZİ DEĞİŞTİRDİK

Türkiye’nin kalkınma ve refah seviyesini artırmak için kullanması gereken kaynağı terörle mücadeleye ayırmak zorunda kaldığını dile getiren Başkan Erdoğan, “Terör örgütlerinin ısrarla üzerimize salınmasının gerisindeki amaçlardan birisinin bu olduğunu da biliyoruz. İşte bu kısır döngüyü kırmak için son yıllarda terörle mücadele stratejimizi değiştirdik. Artık tehlikenin kapımıza dayanmasını beklemiyoruz. FETÖ’nün de tek hedefi ülkemizin birliğidir, beraberliğidir. Türkiye kendi kararlarını alıp, hedeflere ilerledikçe engelleri giderek daha kolay aşmayı başardık” dedi.

2023’E ULAŞACAĞIZ

Erdoğan, yeni sistemin önemine de vurgu yaptı. Türkiye’yi durdurmak isteyenlere karşı mücadelenin yeni sistemle daha kolay olacağının tespitini yapan Erdoğan, “Yeni yönetim sistemimizle karar alma ve uygulama mekanizmalarını tıkayarak Türkiye’yi yönlendirenlerin bir kozlarını daha ellerinden aldık. İnşallah 2023 hedeflerine ulaştığımızda her şey çok daha farklı hale gelecek” diye konuştu. Başkan Erdoğan, şehit ve gazilerin sahada kazandıklarını akıtarak kazandıklarını masada tehlikeye atmayacaklarının mesajını verdi.

HEPSİ BENİM KARDEŞİM

Erdoğan, şehit ailelerinin önemini ise şu sözlerle anlattı: “Her şehit ailesi ve her gazi benim öz kardeşim mesafesindedir. Onlara yapılan her yanlışı şahsıma yapılmış sayarım, ona göre davranırım.”

ÇOCUKLARIMIZI KORUYALIM

Başkan, gençleri FETÖ ve FETÖ benzeri terör örgütlerinden korumanın yollarını anlattı. Erdoğan, gençlerin mutlaka dinini ve tarihini bilmesi gerektiğinin altını çizerek, “Bir daha 15 Temmuz’lar yaşamamak için çocuklarımızı bu şekilde yetiştirmeliyiz. Dinini, milliyetini, dilini, vatanını, devletini bilmeyen her çocuk terör örgütlerinin potansiyel hedefidir” diye konuştu.

ŞEHİTLER İÇİN KUR’AN OKUDU

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesindeki Millet Camii’nde 15 Temmuz şehitleri için düzenlenen Hatm-i Şerif merasimine katıldı. Başkan Erdoğan, şehitler için Kur’an-ı Kerim okudu. Erdoğan’ın duyarlılığı milyonların takdirini topladı. Başkan Erdoğan’a Meclis Başkanı Binali Yıldırım’da eşlik etti.