Gündem

Alimlerden “Paralel” dinlere karşı ortak mücadele kararı!

Abone Ol

Sivas’ta toplanan Anadolu Alimler Birliği, istişare ve koordinasyon toplantısını tamamladı. Şeyhü’l-Kurra Mustafa Demirkan, Ömer Faruk Akkaya, Prof. Dr. Ramazan Ayvalı, Hamdi Arslan, Dr. İhsan Şenocak, Tayyip Elçi, Abdullah Taylan, Nureddin Yıldız, Doç. H. İbrahim Kutay, Ömer Arif, Abduşşekur Aksan, Mehmet Paksu, Ali Sözer gibi tanınmış isimlerin katıldığı toplantı da özellikle İslam düşmanı FETÖ’ye yönelik önemli kararlar alındı. Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Anadolu Alimleri Birliği Başkanı Ömer Faruk Akkaya, 70 tane alim ile birlikte istişareler yapıldığını, özellikle İslam’ı tahrip etmeye çalışan ipi dışardaki oluşumlara karşı topyekün mücadele kararı alındığı, işgalci terör örgütü FETÖ ve benzeri yapıların oluşmaması için birlikte hareket edilmesi kanaatine varıldığını ifade ederek, şu sözleri sarf etti:

Ehli sünnet korunacak

“Toplantıda başlıca; ehli sünnet inancımızı tahribe yeltenen dahili ve harici birtakım unsurlara karşı tefrikadan uzak birlikte mücadele edilmesi gerektiği, toplumsal ahlaki çözülmeye karşı yol haritası, alimlerin birlik ve beraberliğinin sağlanmasına mani olan arızalar ve bunların ortadan kaldırılması, halkımızın ve gönül coğrafyamızdaki kardeşlerimizin FETÖ başta olmak üzere oluşturulan paralel dinlere karşı dikkatli olunması gerektiği ele alınıp bu yapının cemaat olarak anlaşılmasının mümkün olmadığı ilmi geniş mütalaalar ile neticeye bağlanmıştır.”

Tefrikaya tedbir

Başkan Akkaya, ayrıca dini cemaatlere, STK’lara FETÖ benzetmesi yapılmasına da tepki gösterdi. Din düşmanlarının FETÖ’yü bir araç kullanıp, dini yapılara saldırmasının asla kabul edilemeyeceğini vurgulayan Akkaya, tefrikalara izin verilmeyeceğini aktararak, “Anadolu’daki manevi varlığımızı muhafaza eden cemaatlerimizin, irşat kurumlarımızın ve ilmi tedrisat icra eden medreselerimizin FETÖ ile benzer addedilmesinin hem inanç açısından hem de amel açısından mümkün olmadığı, birçok alanda ülkeye hizmet üreten vakıf, cemaat, medrese ve STK’ların birleştirici bir üslup ile birlik ve beraberliği tesis adına kısa, orta ve uzun vadeli takip etmesi gereken ilmi ve manevi hedeflerin neler olması gerektiği konuları ele alınmıştır. Temel erdemlerimiz etrafında birlik ve beraberlik konusunun altı özellikle çizilmiştir. Tefrikaya hiçbir şekilde müsaade edilmemesi gerektiğinin üzerinde özellikle durulmuştur” diye konuştu.