Gündem

Ali Yerlikaya: Araçlarımızın büyük çoğunluğu 30 büyükşehrimizde görev yapacak

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Jandarma ve Emniyet Teşkilatlarına alınan yeni araçlarla güvenlik güçlerinin daha güçlü, daha etkin ve daha görünür olacağını vurguladı. Yerlikaya, "Araçlarımızın büyük çoğunluğu 30 büyükşehrimizde trafik ve asayiş hizmetlerinde kullanılacak" dedi.

Abone Ol

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen Jandarma ve Emniyet Teşkilatlarına 7.204 yeni aracın hizmete alınma töreninde konuştu. Türkiye’nin huzur ve güvenliğinin teminatı olan jandarma ve emniyet teşkilatlarının her şartta görevlerini ifa ettiklerini belirten Yerlikaya, teşkilatın güçlendirilmesi adına büyük bir adım attıklarını söyledi.

Bakan Yerlikaya, sahada toplam 5.693 yeni aracın yer aldığını, işlemleri devam eden araçlarla birlikte bu sayının kısa sürede 7.204'e ulaşacağını ifade etti. Bu yeni araçların büyük kısmının nüfusun %78’ini oluşturan 30 büyükşehirde trafik ve asayiş hizmetlerinde kullanılacağını belirtti. Bu sayede güvenlik güçlerinin daha etkin bir şekilde görev yapacağını söyledi.

Modern Araçlar ve Teknolojiyle Güçlenme:

Yerlikaya, "Güvenlik güçlerimizin gelişen ve değişen şartlara ayak uydurabilmesi için modern araçlarla donatılmaları büyük önem taşıyor" diyerek, emniyet teşkilatına katılan 5.001 aracın 3.041'inin trafik, 1.960'ının ise asayiş hizmetlerinde kullanılacağını aktardı. Jandarma teşkilatına katılan 2.203 aracın ise 1.300'ü asayiş, 587'si otoyollarda görev yapacak.

Suç Oranlarında Düşüş:

İstanbul Emniyet Müdürlüğüne geçtiğimiz 9 ay içinde 1.773 yeni aracın katılımıyla trafik ve asayiş hizmetlerinin iyileştirildiğini hatırlatan Bakan Yerlikaya, devriye sayılarının artırılmasıyla suç oranlarında önemli düşüşler yaşandığını vurguladı. Ev hırsızlıklarında %36, otodan hırsızlıklarda %55, iş yerinden hırsızlıklarda ise %29'luk bir azalma kaydedildiğini belirtti.

Yerlikaya, güvenlik güçlerinin daha güçlü ve etkin olacağını, suç sayılarının azalması ve suçluların yakalanıp adalete teslim edilmesinde önemli bir gelişme sağlanacağını ifade ederek, "Biz birlikte güçlüyüz, biz birlikte büyüğüz" dedi.