Dünya

Alabama'da Toplu Silahlı Saldırıda Dört Kişi Öldü, Çok Sayıda Yaralı Var

Birmingham'daki olayda, dört kişinin yaşamını yitirdiği, onlarca kişinin yaralandığı bildiriliyor.

Abone Ol

Birmingham, Alabama'da gerçekleşen bir silahlı saldırıda en az dört kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi de yaralandı.

Birmingham polisi, Cumartesi gecesi şehirdeki Five Points South bölgesinde "bir grup insana yönelik çok sayıda ateş açıldığını" bildirdi. Polis memuru Truman Fitzgerald, olay yerinde iki erkek ve bir kadın cesedinin bulunduğunu, dördüncü kurbanın ise hastanede yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Dedektifler, saldırganların kurbanlara yürüyerek mi yoksa araçla mı yaklaştığını araştırıyor. Henüz herhangi bir şüpheli gözaltına alınmadı. Five Points South bölgesi, gece hayatıyla biliniyor ve saldırı Magnolia Caddesi üzerinde gerçekleşti.

Olay anında bir nargile ve puro lounge'unun önünde kuyrukta bekleyen tanıklar, bazı silah seslerinin tamamen otomatik hale getirilmiş bir silahtan geldiğini belirtti.

Fitzgerald, yaralılar hakkında “Bu alanda çok sayıda kurşun yaralısı var. Bildiğim kadarıyla bu yaralılardan en az dördü hayati tehlike taşıyor” dedi.

Bu yıl ABD genelinde 400'den fazla toplu silahlı saldırı gerçekleşti. Gun Violence Archive, toplu bir saldırıyı dört veya daha fazla kişinin yaralandığı veya öldüğü olaylar olarak tanımlıyor.