Yerel Haber

Afganistan'ın bağımsızlığı 105. yılında Ankara'da sergiyle kutlandı

Afganistan'ın Ankara Büyükelçiliğinde gerçekleştirilen etkinliğe, Afganistan'ın Ankara Büyükelçisi Amir Muhammed Ramin, çeşitli yabancı misyon temsilcileri ve davetliler katıldı.

Abone Ol

Sergide, Türkiye'de yaşayan Afgan sanatçılar tarafından hazırlanan resimler, el işi ürünleri, minyatürler, tezhipler, çizimler, el sanatları ve halılar gibi çeşitli Afgan kültürüne ait eserler sergilendi. Etkinlikte ayrıca Afgan mutfağının geleneksel lezzetleri de katılımcılara ikram edildi.

Büyükelçi Ramin, serginin Türkiye ile Afganistan arasındaki köklü ilişkileri yansıttığını ve iki ülke arasındaki derin ortak değerleri gösterdiğini vurguladı. Ramin, "Afganistan, 45 yıl boyunca çeşitli savaşlara maruz kaldı. Ancak bugün, ülkemizde daha güvenli bir ortam sağlanmış durumda. Bu sergide yer alan sanatçılar, Türkiye'deki farklı üniversitelerde öğrenim gören ve Afganistan'ın geleceği için önemli bir rol oynayan genç yeteneklerdir." dedi. 

Ramin, serginin en önemli mesajının, Afganistan ve Türkiye arasındaki ortak ve derin ilişkilerin önemi olduğunu belirtti.