Gündem

Ada’daki FETÖ’cüleri korku aldı

Abone Ol

İngiltere, FETÖ’cü firari Akın İpek hakkında “ev hapsi” kararı aldı. Devleti ele geçirmek isteyen terörist listesinde adı olan İpek’in kaçması ihtimaline karşılık da pasaportu alındı. Bu gelişme; Ada’daki teröristbaşı Fetullah Gülen’in diğer militanlarını korkuttu.

DARBE OLMADI, KAÇTILAR

15 Temmuz Darbe Girişimi ‘başarısız‘ sonuçlanınca, İngiltere’ye kaçan 6 FETÖ’cü arasındaki Tarık Toros, Kerim Balcı, İsa Saraç, Talha Saraç ve Mustafa Özcan’ın İpek’e yönelik hukuki kuşatma ile uykuları kaçtı. Akın İpek ve FETÖ’nün öteki 6 militanı için “Türkiye’ye iade” gündemde bulunuyor.

ABD, ALMANYA’YA ÖRNEK

Almanya’nın darbeci Adil Öksüz’ü sakladığı, ABD’nin teröristbaşı Fetullah Gülen’i himaye ettiği günlerde, İngiltere’nin FETÖ’ye yönelik attığı adım, Türkiye’nin haklı mücadelesini diplomasi başarısı ile tamamlayacağına işaret olarak yorumlandı.

FETÖ’CÜLER TOPLANIYOR

Türkiye’nin ‘ev hapsi‘ talebini yerine getiren İngilizler, iade için de hukuki prosedürleri işletiyor. Akın İpek’in süreçte Ankara’ya teslim edilmesiyle; Tarık Toros, Kerim Balcı, İsa Saraç, Talha Saraç ve Mustafa Özcan’ı da aynı son bekliyor.

Haber Merkezi