Gündem

ABD’yi patron, kumpası meşru gördüler

Abone Ol

Suriye PKK’sı PYD terör örgütüne yönelik meşrulaştırıcı sözleriyle büyük tepki çeken CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, ABD’nin FETÖ belgeleriyle yürüttüğü Sarraf kumpasına ilişkin skandal ifadeler kullandı. Türkiye’nin İran ile yaptığı yasal ticareti görmezden gelen Aksünger, ABD’nin Türkiye ekonomisini hedef alan hukuki saldırısını haklı gördü. Ticaretin ABD bankacılık kurallarına uymadığını savunarak, kumpasçıların sözcülüğünü üstlenen Aksünger, “Siz eğer bu sistemden çıkarsanız buradan Rize’ye 1 dolar gönderemezsiniz, ihracat yapamazsınız doğru dürüst. Ya kendi sisteminizi kuracaksınız ya da sistemde ayakta kalmak için onun kurallarını çiğnediğiniz için parayı ödeyeceksiniz” dedi.

10 milyar dolar ceza

Aksünger daha sonra kumpasını savunduğu ABD’nin Türkiye’ye vereceği cezayı şöyle açıkladı: “Ne kadar bir para ödenecek ? 10 milyar dolar üzerinde olduğu söyleniyor. Kim ödeyecek bu parayı ?” Türkiye, defalarca söz konusu kumpas davasından gelecek hiçbir kararı ya da yaptırımı tanımadığını ifade ederken, Aksünger’in ABD’nin tarafında durması dikkatlerden kaçmadı. Aksünger, ayrıca iftiracıya dönüşen Sarraf’ın durumunu da anlattı.

Sarraf’ı kaybedecekler

ABD’nin Sarraf’ı ortadan kaybedeceğini dile getiren Aksünger, “Bunu alacaklar tanık koruma programı içine. 10 yıl ABD dışına çıkamayacak, yeni bir kimlik verecekler. 5 yıl gibi bir süre yatması konusunda bir anlaşma yapılacak. Ben yatıp yatmayacağını bilmiyorum. Çünkü herkes şunu söylüyor orada, bunu ortadan kaybedecekler” diye konuştu.

Türkiye’ye ambargo konabilir

Aksünger, daha öncede ABD’nin Sarraf kumpası üzerinden Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı yürüteceği alçak planları açıklamıştı. ABD’nin Türkiye’ye ambargo koymak istediğinin altını çizen Aksünger, “Her an bir ambargoyla karşı karşıya kalabiliriz. Her an Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanı, Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı dışarıya çıkamaz hale gelebilir. Çıkarsa apar topar içeriye atılma olasılığı var” demişti.