Gündem

ABD’nin “yaptırım” tehdidine Türkiye’den peş peşe tepkiler

Abone Ol

ABD Başkanı Donald Trump ve yardımcısı Mike Pence’in, casus papaz Brunson üzerinden yaptırım tehdidine Ankara’dan peş peşe tepkiler geldi.

“UCUZ TEHDİTLERE TAHAMMÜLÜMÜZ YOK”

Başkan Yardımcısı Fuat Oktay, ABD’nin Brunson tehdidine sosyal medya üzerinden, “Ucuz tehditlere karşı da tahammülümüz yoktur.” dedi.

Oktar, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “ABD’li muhataplarımız, millet adına hüküm veren Türk yargısının kararlarına saygı duymak zorundadır. Türkiye bir hukuk devletidir ve Türk adaleti herkese eşit mesafededir. Ucuz tehditlere karşı da tahammülümüz yoktur. ABD’li muhataplarımız, millet adına hüküm veren Türk yargısının kararlarına saygı duymak zorundadır.” ifadelerini kullandı.

“TEHDİTLERLE NETİCE ALINMAYACAĞI BİLİNMELİ”

Trump’ın küstah Brunson tehdidine bir tepki de Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’dan geldi. Kalın sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“ABD yönetiminin açıklamalarının, bir NATO müttefiki olan ülkemize yönelik kullanılan tehditkar dilin kabul edilmesi mümkün değildir. FETÖ konusunda bugüne kadar hiçbir adım atmayan ABD yönetimi, bağımsız Türk yargısının yetki alanında olan bir hususu bahane ederek Türkiye’ye karşı tehditler savurarak netice alamayacağını bilmelidir. ABD, kendi çıkarlarına, müttefiklik ilişkimize daha çok zarar vermeden bir an önce tavırlarını gözden geçirerek yapıcı bir zemine dönmelidir.”

“KİMSE TÜRKİYE’YE DAYATMADA BULUNAMAZ”

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu da ABD’nin tehdidine sosyal medyadan tepki gösterdi. Hiçkimsenin Türkiye’ye dayatmada bulunmayacağını, kimseinin tehdidine müsamaha gösterilmeyeceğini belirten Çavuşoğlu, “Türkiye’ye kimse emir veremez ve tehdit edemez. ABD Yönetimini biran önce bu yanlış (tehditkar) söylemi bir kenara bırakarak yapıcı diyalog çerçevesine dönmeye davet ediyoruz.” dedi.

DIŞİŞLERİ: TÜRKİYE’YE KİMSE EMİR VEREMEZ

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy ise yaptığı yazılı açıklamada, “Türkiye’ye kimse emir veremez ve tehdit edemez.” dedi ABD yönetimine çağrıda da bulunan Aksoy, “Yanlış söylemlerin kenara bırakılarak, yapıcı diyalog çerçevesine dönülmesi gerektiğini” belirtti.

ABD’den küstah ‘Brunson’ tehdidi: Yaptırım uygularızDünya

Oktay: Ucuz tehditlere tahammülümüz yokTürkiye

Kalın’dan ABD yönetimine tepkiTürkiye

Türkiye’den “yaptırım” tehditlerine yanıtTürkiye