Gündem

“ABD’nin bahane bulma zamanı geçti”

Abone Ol

Bakan Çavuşoğlu, katıldığı televizyon programında, 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminin unutulmayacağını ve hainler nerede olursa olsun yaptıklarının hesabının sorulacağını söylediklerini hatırlattı.

Çavuşoğlu, “İki yıldır bu hainlerin izindeyiz. Çok sayıda ülkeden 100’den fazla önde gelen FETÖ’cüyü ülkemize getirdiğimizi söyleyebiliriz” diye konuştu. FETÖ’ye karşı yürütülen mücadelede Avrupa’dan istenilen cevabın alınmadığına işaret eden Çavuşoğlu, “Son 5-6 aydır ABD’de bazı hareketlilikler görüyoruz. Özellikle FETÖ ile ilgili FBI’ın başlattığı soruşturmaları gerçekten anlamlı buluyoruz fakat bu soruşturmaların sonuç alıcı ve gerçek soruşturma olmasını istiyoruz. Dışişleri Bakanına (Mike Pompeo) bunu söyledik. Bu süreci takip ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“TOPU TACA ATMA DEVRİ BİTTİ”

Türkiye’nin ABD’ye FETÖ’ye ilişkin çok sayıda delil verdiğini vurgulayan Çavuşoğlu, “Şimdi ise bu çalışma grubu ile artık bu konularda oyalama devri, topu taca atma devri bitti” diye konuştu. ABD’lilerin Türkiye’ye en son “Sizden gelen belgeleri ciddi şekilde ele alıyoruz” dediğini aktaran Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

“Belge üzerinden konuşmak gerek. Esasen ABD’nin kendisi, kendi ülkesinde yaşayan ve her hareketini takip ettikleri bir kişinin kimle görüştüğünü ve ne yaptığını bizden çok daha iyi bilir. Artık ABD’nin bahane bulmaması, bizim taleplerimizi yerine getirmesi gerekiyor.”