Gündem

ABD’den telefon ‘numarası’

Abone Ol

FETÖ’nün işgal girişiminin püskürtülmesinin ardından 16 Temmuz’da sabahın ilk ışıklarında darbenin yönetildiği ihanet üssü Akıncı’da gözaltına alınan, 18 Temmuz’da ise FETÖ’cü hakimler tarafından bırakılan FETÖ’nün Hava Kuvvetleri imamı Adil Öksüz ile ABD’nin bağlantısı derinleşiyor. ABD İstanbul Başkonsolosluğu’nun 21 Temmuz 2016 saat 10:22’de firari vatan haini Öksüz’ü aradığı ortaya çıkmış, bunun üzerine ABD Büyükelçiliği, Öksüz’ün konsolosluğa kayıtlı numarasından arandığını ve vizesinin iptal edildiğinin bilgisinin verildiğini açıkladı. Ancak gerçeğin bu şekilde olmadığı ortaya çıktı. ABD’nin yalanını Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatı Hüseyin Aydın deşifre etti.

İki hat kullanıyor

Firari hain Öksüz’ü son arayanın ABD Konsolosluğu olduğunu ifade eden Aydın, Öksüz’ün üzerine iki hat bulunduğunu, konsolosluğun ise darbe girişimi günü kullandığı telefonu aramasının dikkat çektiğini belirterek, “Konsolosluk, Öksüz’ün fiilen kullandığı ve darbe gecesi de yanında bulundurduğu telefonu arıyor.

Buradaki soru işareti; konsolosluk, bu iki hattan hangisinin Öksüz tarafından fiilen kullanıldığını ve yanında hangi hattın olduğunu nereden bildiği hususudur” dedi.

Soru işaretleri her geçen gün artıyor

ABD’nin Öksüz konusunda söylediği yalanın ayan beyan ortaya çıkmasının ardından kafalardaki soru işaretleri arttı.

ABD’nin Öksüz’ü konsoloslukta saklayıp saklamadığı, kaçmasına yardım edip etmediği, kaçtıysa ABD’nin ne gibi bir dahli olduğu şeklindeki açmazlar aydınlatılmayı bekliyor.

Kaçmasını kolaylaştırdılar

Aydın, ABD Konsolosluğu’nun “Vize iptali için aradık” açıklamasının Türkiye’nin kaçmasına tedbir alınmasına yönelik çağrısına ters düştüğünü aktararak, “Çünkü adı geçen şahsın aranmasının, kaçmasını önlemeye yaramayacağı gibi arandığı hususunda bilgilendirilmesine, bu nedenle tedbirli davranmasına ve kaçmasını kolaylaştırmasına yol açacağı açıktır” diye konuştu.