Dünya

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin: İsrail'e atılan füzeler engellendi

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, İran tarafından İsrail'e fırlatılan füzelerin engellendiğini duyurdu ve gelecekteki tüm saldırıların önleneceğine dair güvence verdi.

Abone Ol

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, yaptığı açıklamada, İran tarafından İsrail'e yönlendirilen füzelerin ABD ordusu tarafından engellendiğini belirtti. Austin, ABD'nin İsrail’in savunmasına olan taahhüdünü bir kez daha vurgulayarak, "Her fırsatta yaptığı katliamlara rağmen İsrail'i savunan Amerika'dan bir açıklama daha geldi." ifadesini kullandı.

İran’ın Saldırısı Kınandı

ABD Savunma Bakanlığı tarafından yapılan resmi açıklamada, "İran’ın bu saldırısı kabul edilemez bir saldırganlık" olarak kınandı. Austin, Orta Doğu’daki ABD kuvvetlerinin, İsrail'in savunmasında ortaklık sağlama taahhütlerini yerine getirdiklerini söyledi. 

"Bugün, İran tarafından İsrail'e doğru fırlatılan çok sayıda füzeyi önledik." diyen Austin, "İran'ın bu çirkin saldırganlık eylemini kınıyoruz ve İran'a, vekil terörist grupları da dahil olmak üzere, bundan sonra yapacağı her türlü saldırıyı durdurması çağrısında bulunuyoruz." şeklinde devam etti.

ABD'nin Orta Doğu'daki Rolü

Austin, Orta Doğu’daki güçlerin ve çıkarların korunmasına yönelik kararlılıklarını ifade ederek, "Orta Doğu'daki ABD birliklerini ve ortaklarını korumak üzere konuşlanmaya devam edeceğiz." dedi. Ayrıca, ABD’nin bu durumdaki askeri kapasitelerinin ve cesaretinin takdir edildiğini belirtti.

ABD Savunma Bakanı, "Bakanlık, halkımızı savunmak, İsrail'in kendini savunmasına daha fazla destek sağlamak ve gerilimin tırmanmasını engellemek için önemli bir kapasiteye sahiptir." diyerek, müttefiklerle istişare etmeye devam edeceklerini belirtti.