Dünya

ABD, İsrail'in insan hakları ihlalleri yapan birliklerine yardımlarını devam ettirecek

ABD Dışişleri Bakanlığı, Batı Şeria'da insan hakları ihlalleri yaptığı belirtilen İsrail askeri birliklerinin bu ihlalleri "hızla giderdiğini" belirterek, Amerikan askeri yardımlarına devam edeceklerini açıkladı.

Abone Ol

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Miller, insan hakları ihlalleri nedeniyle ABD'nin askeri yardım sağlamaması gereken yabancı askeri unsurlarla ilgili durumun değerlendirildiğini belirtti.

Miller, İsrail ordusundaki insan hakları ihlallerine karışan birimlerin bu sorunları hızla çözdüğünü ifade ederek, "Dışişleri Bakanlığı, ağır insan hakları ihlalleri yaptığı belirtilen iki askeri birim ve iki sivil otoriteyle ilgili olayları inceledi ve ihlallerin derhal düzeltildiğini tespit etti. Bu birimler Leahy Yasası çerçevesinde ABD'den güvenlik desteği almaya devam edecek," dedi. 

Leahy Yasası, 1997 yılında kabul edilen ve insan hakları ihlalleri yapan yabancı askeri unsurların ABD askeri yardımlarını almasını engelleyen bir düzenlemedir. ABD Dışişleri Bakanlığı, Batı Şeria'daki "Netzah Yehuda" bölüğüne yönelik soruşturmayı tamamladı ve bu bölüğe herhangi bir yaptırım uygulanmasına gerek olmadığı belirtildi.